B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

25 maart 2013

Pinterest search

Pinterest heeft onlangs een nieuwe interface aangekondigd, natuurlijk met meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de volgende zaken zien :
-Pins from the same board: You can explore the entire board without leaving the page you’re on.
-Pins from the same source: Here you’ll find other things pinned from the same website.
-People who pinned this also pinned: This is literally what it says it is. Clever, we hope. We’ll be updating our Android and iOS apps soon to include this.
Spijtig genoeg is de zoekfunctionaliteit niet verbeterd, dit blijft een mager beestje. In de nieuwe interface linksboven is er een zoekbox.


Als je er een zoekterm ingeeft, bijvoorbeeld "ing", krijg je een heleboel pins (de afbeeldingen) te zien. Standaard krijg je de pins te zien die overeenkomen met de zoekterm (pinterest.com/search/?q=ing) :


Rechtsbovenaan krijg je de mogelijkheid de zoekopdracht uit te voeren in de verzameling van boards. Voor zoekterm "ing" geeft dit het volgende resultaat (pinterest.com/search/boards/?q=ing) :

De laatste optie is het zoeken in de verzameling van pinners (gebruikers van Pinterest) (pinterest.com/search/people/?q=ing) :


Pinterest maakt geen onderscheid tussen "gewone" gebruikers en "business" gebruikers. Je zou kunnen verwachten dat ING (de bank- en verzekersingroep) op Pinterest aanwezig is. Maar de ING-gebruikers en boards vallen nu helemaal niet op tussen de "gewone" gebruikers. De eerste "ING" pinner duikt pas heel wat verder op.


De Pinterest-zoekfunctionaliteit geeft geen aantallen weer, je krijgt helemaal geen idee van het aantal resultaten van je zoekopdracht, iets dat je bijvoorbeeld wel bij Google vindt. Linkedin heeft een mooie zoekfunctionaliteit, waar je meerdere facetten aan je zoekopdracht kan toevoegen. Je kan je zoekopdracht naar personen in Linkedin bijvoorbeeld beperken tot een bepaald land, of specifieke functies. Iets dergelijks ontbreekt bij Pinterest. Je kan bijvoorbeeld geen geografische criteria opgeven, of aangeven dat je enkel business-accounts zou willen zien. Dat maakt het zoeken naar Pinterest-accounts van bedrijven zoals ING niet zo evident.

De zoekfunctionaliteit bij Facebook is eveneens zeer beperkt. Daarom zou het wel eens een bewuste keuze kunnen zijn bij Pinterest om de zoekfunctionaliteit niet verder uit te bouwen, maar eerder de gebruikers binnen de Pinterest-omgeving te houden met de recent aangekondigde uitbreidingen. Voor bedrijven met een eerder korte en courante naam (zoals ING, SAP, SAS, KBC, DVV, ...) blijft het op dit ogenblik moeilijk vooraan op te duiken in de Pinterest-zoekresultaten.

Er is eventueel een alternatief. Je kan van Google gebruik maken om te zoeken binnen Pinterest. Je moet dan wel hopen dat Google voldoende info van Pinterest geïndexeerd heeft. Voor de Google-zoekopdracht naar "ing" binnen Pinterest duikt een ING Pinterest-account bovenaan op. Google meldt zo'n 634.000 zoekresultaten voor "ing" binnen Pinterest. Je zal dus even zoet zijn om deze te doorlopen.


Oh ja, hoe zit het nu met ING op Pinterest ? Er zijn inderdaad verschillende Pinterest-accounts. Het onderstaande plaatje geeft er enkele weer. Sommige van deze Pinterest-account blinken niet uit door een hoge activiteitsgraad ...


Related Posts with Thumbnails