B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 februari 2014

Rekeningrijden

Dat rekeningrijden de Belgen niet onverschillig laat was de laatste dagen te merken op social media. Een heleboel Belgen verklaarden zich niet akkoord met het concept of met de test die binnenkort zou beginnen. In de media werd regelmatig verwezen naar een online peiling die op korte tijd enorm veel bijval kreeg.

Er werd telkens naar deze peiling verwezen :
Non à la taxe kilométrique-Neen aan de kilometerheffing-
150 528 personnes ont signé cette pétition. Les signatures proviennent de 120 106 adresses IP différentes.
Er was nog een Franstalige peiling met heel wat minder bijval :
CONTRE LA TAXE AU KM
1 364 personnes ont signé cette pétition. Les signatures proviennent de 1 232 adresses IP différentes.
Op de Nederlandstalige site petities24.com zijn er ook enkele peilingen rond dit onderwerp. Na even zoeken vond ik twee peilingen tegen rekeningrijden.
Stem nee tegen Rekeningrijden(België)
10 779 mensen hebben deze petitie ondertekend. De handtekeningen zijn afkomstig van 9 381 verschillende IP-adressen.
Neen aan rekeningrijden voor personenwagens!
4 579 mensen hebben deze petitie ondertekend. De handtekeningen zijn afkomstig van 4 019 verschillende IP-adressen.
Een derde peiling pleitte voor het invoeren van rekeningrijden. Het aantal stemmen voor deze peiling was wel aanzienlijk minder.
Stem JA voor Rekeningrijden (België)
1 355 mensen hebben deze petitie ondertekend. De handtekeningen zijn afkomstig van 1 194 verschillende IP-adressen.
Laat ons nog even teruggrijpen naar de grootste peiling. Op de statistieken-tab van deze peiling krijg je wat inzicht in de plaatsen van waarop er gestemd werd. Het viel mij op dat er veel locaties in Wallonië vermeld werden. Dit was enigszins logisch, vermits het een Franstalige site is.
Ik heb even de lijst van 97 locaties doorlopen. 5 van de locaties behoren tot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Brussel, Anderlecht, Uccle, Jette en Schaerbeek) en realiseerden 13.537 stemmen. Voor Vlaanderen waren er 16 locaties met in het totaal 7.773 stemmen (Antwerpen, Gent, Vilvoorde, Dilbeek, Mechelen, Brugge, Overijse, Leuven, Grimbergen, Hasselt, Aalst, Wemmel, Oostende, Zaventem, Tienen en Kortrijk). Dan waren er nog 76 locaties in Wallonië met 45.460 stemmen. Naast die stemmen die aan een locatie konden gekoppeld worden waren er nog meer dan 84.000 stemmen.

Afgaande op de 97 top locaties voor deze peiling zou je kunnen afleiden dat de peiling "Non à la taxe kilométrique-Neen aan de kilometerheffing-" voornamelijk succes heeft in Wallonië en Brussel en veel minder in Vlaanderen. Maar dan wordt er geen rekening gehouden met de 84.000 overige stemmen.

Related Posts with Thumbnails