B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 april 2014

Peerindex en de politieke partijen

Peerindex is een tool dat een idee geeft van de mate waarin een social media account invloedrijk is. Peerindex heeft verschillende formules. Gelukkig is daar ook een gratis formule bij die je toelaat zicht op de scores te bekomen.

Peerindex kent maar liefst vier verschillende scores toe. De BVLG Twitter-account krijgt 47 voor de peerindex score, de activity score is 35, de audience score is 59 en de authority score is 46. Hoe de verschillende scores berekend worden of waarop ze gebaseerd zijn kon ik niet onmiddellijk terugvinden.
Net als voor de overige influence-indicatoren (Klout, Kred, Followerwonk social authority en Twitalyzer) heb ik een blik geworpen op de scores voor de Twitter-accounts van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen.

Volgens Peerindex heeft OpenVLD met 63 de hoogste peerindex score van de 6 onderzochte Twitter-account van de politieke partijen. De activity score is 27, de audience score is 62 en de authority score 62.
CD&V komt op de gedeelde tweede plaats met peerindex score 61, de activity score is 23, de audience score is 67 en de authority score is 63.
Groen komt ook op de tweede plaats met peerindex score 61, de activity score is 35, de audience score is 63 en de authority score is 62.
N-VA bekomt peerindex score 60, de activity score is 23, de audience score is 66 en de authority score is 59.
Op de vijfde plaats komt de sp.a met peerindex score 59, de activity score is 37, de audience score is 62 en de authority score is 61.
Vlaams Belang bengelt weer onderaan de lijst met peerindex score 44, de activity score is 34, de audience score is 69 en de authority score is 47.
Wat hebben we nu geleerd uit de rankings volgens Peerindex van de de Twitter-accounts van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen? Dat deze keer niet N-VA bovenaan komt, maar wel OpenVLD. Vlaams Belang staat hier eveneens op de laatste plaats.

2 Bedenking(en) :
Blogger China Herald had op 21 april, 2014 23:23, de volgende bedenking ...

Een prachtige serie, Bruno. Misschien ook een goeie basis om al die vergelijkingstools eens met elkaar te vergelijken.

 
Blogger Bruno Peeters had op 22 april, 2014 08:06, de volgende bedenking ...

De slotconclusies zijn er ook : http://bvlg.blogspot.be/2014/04/influence.html

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails