B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 juni 2015

Instagram in Nederland

Instagram is een platform dat tot nu toe zeer weinig informatie vrijgeeft over het aantal gebruikers, zeker als je wil inzoomen op een specifiek land. Het opzoeken van de "grootste" accounts voor een specifiek land wordt dus behelpen. Op Marketingfacts verscheen op 4 juli een overzicht van Jolante van Hemert van Social Inc met de 25 meest populaire merken in Nederland op Instagram, op basis van het aantal followers.

Uit de reacties op dit artikel bleek vrij snel dat er toch wel enkele Nederlandse Instagram-accounts ontbraken.

Ik zal maar met de deur in huis vallen, hieronder bevindt zich de top 10 van de meest populaire merken in Nederland op Instagram. Bij deze lijst horen natuurlijk enkele waarschuwingen. Dit is in de eerste plaats een momentopname. Bovendien is de kans reëel dat er nog accounts ontbreken in de lijst. De volledige top 25 kan je onderaan vinden.

De lijst van meest populaire merken in Nederland op Instagram wordt aangevoerd door drie merken die ik persoonlijk nog niet kende. De "klassieke" merken doen het qua populariteit op Instagram niet slecht, maar ze staan zeker niet bovenaan. EURIB, het European Institute for Brand management, doet jaarlijks een onderzoek naar de onmisbare merken. Dit zijn volgens EURIB de Top-10 Onmisbare Merken 2014 voor Nederland.

Hoe doen deze 10 onmisbare merken het nu op Instagram? Niet zo fantastisch!

Hema
Met 64366 followers komt instagram.com/hemanederland op de 11de plaats.

bol.com
Met 621 followers staat instagram.com/bol_com ver onderaan de lijst.

Kruidvat
Officiële account niet gevonden.

Albert Heijn

2662 followers is al een begin, maar daarmee komt instagram.com/AlbertHeijn nog niet in de top 100.

iDEAL
Officiële account niet gevonden.

Google
Officiële account niet gevonden voor Google Nederland.

NOS Journaal
Officiële account niet gevonden. NPO scoort wel behoorlijk met verschillende accounts.

Ikea
instagram.com/ikeanederland komt met 7889 followers op plaats 87.

Buienradar.nl
Officiële account niet gevonden, er bestaan wel drie accounts.
instagram.com/buienradarnl : 106 followers
instagram.com/buienradar : 38 followers
instagram.com/_buienradar_ : 25 followers

Lidl
Officiële account niet gevonden.

Conclusie

Sommige klassieke merken hebben de weg naar Instagram gevonden en hebben al een indrukwekkend aantal followers weten te verzamelen.Er zijn echter op Instagram accounts te vinden van merken en bedrijven die een indrukwekkend aantal followers hebben weten te bekomen, zonder dat het merk (tot nu toe) als een top merk beschouwd wordt. De kans is nog groot dat er hier en daar nog Instagram-accounts kunnen gevonden die ook een plaats in de top 25 of wie weet zelfs in de top 10 verdienen.

Appendix

De lijst van de 10 meest populaire bedrijven, merken en organisaties in België op Instagram (toestand begin juni 2015) is terug te vinden in dit eerder bericht.

Dit is de lijst van de 25 meest populaire merken in Nederland op Instagram. Door op de afbeelding te klikken, bekom je een leesbare versie.


Related Posts with Thumbnails