B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

09 juni 2015

Instagram Interacties

In een bericht vorige week kon u (in dit bericht) kennis maken met de 10 Instagram-accounts met de meeste followers (Instagram-accounts van Belgische bedrijven, organisaties of merken). Ter info, de lijst werd aangevoerd door de Instagram-account van Tomorrowland: instagram.com/tomorrowland

In dit bericht kan u kennis maken met de Belgische Instagram-account waarop de meeste interacties zijn. Er zijn twee vormen van interacties op een Intagram-bericht: een like of een reactie.

Ik heb voor de meer dan 600 Instagram-accounts van Belgische bedrijven, organisaties of merken die ik al in kaart gebracht nagegaan hoeveel interacties er zijn op de laatste twintig bericht.

De rangschikking van de Belgische Instagram-accounts volgens het gemiddeld aantal likes per bericht (voor de laatste 20 berichten) wordt aangevoerd door de Instagram-account van Tomorrowland. De laatste 20 berichten kregen gemiddeld 29.484 likes. Op de tweede plaats komt de Instagram-account van Tomorrowland België, de laatste 20 berichten op deze account kregen gemiddeld 1438 likes.

De volledige top 10 kan u hieronder bekijken, door op de afbeelding te klikken kan u een grotere versie van de afbeelding bekijken.
De rangschikking van de Belgische Instagram-accounts volgens het gemiddeld aantal reacties per bericht (voor de laatste 20 berichten) wordt eveneens aangevoerd door de Instagram-account van Tomorrowland. De laatste 20 berichten kregen gemiddeld 412 reacties. Op de tweede plaats komt de Instagram-account van Rock Werchter, de berichten op deze account kregen gemiddeld 55 reacties.

De volledige top 10 kan u hieronder bekijken, door op de afbeelding te klikken kan u een grotere versie van de afbeelding bekijken.
Hoe verhouden de interacties op deze Belgische Instagram-accounts zich tot de interacties op de wereldwijd meest populaire Instagram-accounts van merken (zoals beschikbaar op list.totems.co/)?

De rangschikking van de wereldwijd meest populaire Instagram-accounts van merken volgens het gemiddeld aantal likes per bericht (voor de laatste 20 berichten) wordt aangevoerd door de Instagram-account van 9GAG: instagram.com/9GAG. Het gemiddeld aantal likes per bericht is maar liefst 547.890!

De rangschikking van de wereldwijd meest populaire Instagram-accounts van merken volgens het gemiddeld aantal reacties per bericht (voor de laatste 20 berichten) wordt eveneens aangevoerd door de Instagram-account van 9GAG. Het gemiddeld aantal reacties per bericht is maar liefst 38.779!

De Belgsiche Instagram-accounts moeten bijgevolg nog stevig onderdoen voor de wereldwijd meest populaire Instagram-accounts van merken. Tomorrowland komt op de 62ste plaats voor het gemiddeld aantal likes per bericht en op de 85ste plaats voor het gemiddeld aantal reacties per bericht. De Belgische account instagram.com/delvaux staat niet in de top 500 zoals beschikbaar op list.totems.co/. De Instagram-account instagram.com/Godiva (die wel in de top 500 staat) verwijst wel naar het Belgische merk Godiva, maar de account linkt naar de webshop die enkel in de USA levert. Dan is er ook nog instagram.com/maisonmargiela, de Instagram-account van Maison Martin Margiela (eveneens in de top 500), de Belgische mode-ontwerper die zijn hoofdkwartier echter in Parijs heeft.

Related Posts with Thumbnails