B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 juni 2015

Social media jobs

Het aantal "social media jobs" bij de belangrijkste Belgische jobsites (VDAB, Monster, Jobat, Stepstone, Vacature en ook Linkedin) is na de daling van vorige maand deze maand opnieuw lichtjes toegenomen, wat duidelijk wordt uit de onderstaande afbeelding. Vooral de toename van het aantal zoekresultaten bij Linkedin is ronduit spectaculair, van 78 in mei naar 386 in juni.

Personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie in het "social media" domein, hebben nog steeds meer mogelijkheden dan personen die zoeken naar "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation).

Uit overzicht van het aantal zoekresultaten voor de zes jobsites komt naar voor dat het aantal resultaten voor "social media" bij alle jobsites toegenomen is. Het aantal resultaten voor de overige zoektermen ("online marketing", "digital marketing" en "seo") lijkt voor de overige jobsites telkens gedaald te zijn van mei naar juni. Linkedin is hierbij de enige uitzondering, daar is voor elke zoekterm het aantal resultaten gestegen.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails