B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 augustus 2015

Leuvense fiets- en looproutes

Strava is een app die toelaat fiets- of looptrajecten bij te houden. Strava heeft een website gemaakt die je toelaat een idee te krijgen waar de Strava-gebruikers langs zijn geweest.

De onderstaande afbeelding geeft de populaire trajecten met de fiets in de vuurt van Leuven.

Het noorderlijke deel van de Leuvense ring is niet zo populair, het deel van de ring tussen Parkpoort en Capucijnenvoer is duidelijk populairder - over het viaduct mag je overigens sinds de heraanleg niet meer fietsen. Het jaagpad langs de Leuvese vaart (richting Mechelen) komt vaak aan bod in de geregistreerde trajecten. Het fietspad langs de spoorlijn naar Brussel (niet op de afbeelding) is ook zeer populair. De binnenstad van Leuven is amper ingekleurd. Vermoedelijk zijn de talrijke fietsers die (eerder korte) verplaatsingen afleggen in Leuven niet geneigd hun verplaatsingen te registreren met Strava. Het zou anders wel leuk zijn om ook een idee te krijgen van deze verplaatsingen. Nu zijn enkel de grote assen gekleurd: Bondgenotenlaan, Naamsestraat, Capucijnenvoer en Brusselsestraat. Het traject van de fietsknooppuntenroute doorheen Leuven komt niet sterk naar voor, zou het niet populair zijn?

Als je naar de looproutes kijkt rond Leuven, dan vallen enkele hotspots duidelijk op: het provinciaal domein te Kessel-Lo, de finse piste in Kessel-Lo, het Arenbergpark in Heverlee en ook de omgeving van de abdij van het Park. Het kaarsrechte traject aan de langs de Leuvense vaart kan eveneens op heel wat interesse rekenen.
 En levert de Strava heatmap voor jouw omgeving ook leuke inzichtingen op?

Related Posts with Thumbnails