B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 augustus 2015

Social media jobs

Naar goede gewoonte kan u hier weer een idee krijgen van het aantal "social media jobs" bij de belangrijkste Belgische jobsites (VDAB, Monster, Jobat, Stepstone, Vacature en ook Linkedin). Als je alle zoekresultaten optelt kom je uit iets meer dan 1000 resultaten, maar er zijn ongetwijfeld vacatures die bij meerdere sites terug te vinden zijn.

De gestapelde vlakken op de onderstaande grafiek geven aan dat het aantal zoekresultaten lichtjes gedaald is ten opzichte van vorige maand. Vooral bij LinkedIn waren er minder zoekresultaten (-48), maar bij de overige sites was er ook sprake van een lichte terugval. Zou de vakantieperiode daar voor iets tussenzitten?

Personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie in het "social media" domein, hebben nog steeds meer mogelijkheden dan personen die zoeken naar "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation).

Uit overzicht van het aantal zoekresultaten voor de zes jobsites voor de afgelopen maanden komt naar voor dat het aantal resultaten voor "social media" in augustus bij alle jobsites lichtjes gedaald is. Het aantal resultaten voor de overige zoektermen ("online marketing", "digital marketing" en "seo") lijkt voor de jobsites telkens stabiel te zijn of lichtjes toegenomen van juli naar augustus, wat vooral opvalt bij LinkedIn.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails