B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

25 september 2015

Social Media Jobs

Hoe staat het met het aantal social media functies op jobsites? Goed, zeer goed zelf. Het aantal resultaten van de zoekopdrachten naar "social media" op de belangrijkste jobsites is in de loop van de voorbije maanden nog nooit zo hoog geweest. Een bijzondere bijkomende vaststelling is dat voor de eerste keer LinkedIn het grootste aantal resultaten geeft, maar lieft 568.

De gestapelde vlakken op de onderstaande grafiek geven aan dat het aantal zoekresultaten gestegen is ten opzichte van vorige maand. Vooral bij LinkedIn waren er meer zoekresultaten (+182), bij de overige sites was er telkens sprake van een lichte tot stevige toename (Monster +2, VDAB +72). De lichte dip in augustus is duidelijk al meer dan goedgemaakt. Het is best mogelijk dat sommige vacatures op meerdere sites gepubliceerd worden, zodat de totale som van het aantal zoekresultaten een overschatting van het effectief aantal vacatures zou kunnen zijn.


Personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie in het "social media" domein, hebben nog steeds meer mogelijkheden dan personen die zoeken naar "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation).

Hieronder kan u kennis maken met het overzicht van het aantal zoekresultaten voor de zes jobsites voor de afgelopen maanden voor de verschillende zoektermen "social media", "online marketing", "digital marketing" en "seo". Het aantal zoekresultaten voor alle zoektermen is bij LinkedIn de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen, waar de andere jobsites een eerder beperkte groei kenden. Zou LinkedIn de andere jobsites verdringen? Ik ben benieuwd naar de evolutie de volgende maanden.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails