B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 februari 2016

Social Media Jobs

Voor personen die op zoek zijn naar een nieuwe job die met social media te maken heeft, is er goed nieuws. Er zijn net als de afgelopen maand een heleboel resultaten voor "social media" op 6 jobsites (VDAB, Monster, Jobaat, Stepstone, Vacature en LinkedIn). Voor de zoektermen "online marketing", "digital marketing" en "seo" zijn er eveneens een heleboel resultaten, weliswaar minder dan voor "social media".

Al meer dan een jaar kan u hier het aantal zoekresultaten vernemen. Initieel werd enkel de zoekterm "social media" opgevolgd. Voor de 6 jobsites is er telkens een sterke toename van het aantal zoekrsultaten voor "social media". Over de afgelopen maanden varieerde de toename van +44% bij VDAB, tot +140% bij JobAt. In februari 2015 waren er nog geen zoekresultaten voor LinkedIn.

De onderstaande grafiek geeft de evolutie van het aantal zoekresultaten op de 6 jobsites voor de zoektermen "social media", "online marketing", "digital marketing" en "seo". Voor "social media" zijn er gegevens voor 12 maanden, voor de drie andere zoektermen zijn er pas gegevens vanaf maart 2015. De toename van het aantal zoekresultaten bij LinkedIn valt op en dit voor de vier zoektermen. Zonder LinkedIn zou er eerder sprake zijn van een stabilisatie of een lichte daling de afgelopen maanden (bij "seo").

Het beeld per jobsite geeft een bijkomend inzicht. Voor LinkedIn is er sprake een duidelijke stijging, en dit voor alle zoektermen. LinkedIn heeft voor drie van de vier zoektermen al meer zoekresultaten dan de VDAB-site. De evolutie van de het aantal zoekresultaten van maart 2015 tot februari 2016 is bij de VDAB slechts lichtjes gestegen (voor "social media") of lichtjes gedaald (de andere zoektermen). De overige jobsites tonen een gelijkaardige trend - beperkte stijging of lichte daling.

De site van Vacature gaf tot nu toe systematisch het laagste aantal zoekresultaten. Het grootste aantal zoekresultaten was afgelopen maand te vinden bij LinkedIn.

Van de opgevolgde termen levert "social media" nog steeds het grootste aantal zoekresultaten op. Ten opzichte van het aantal zoekresultaten van een jaar terug is zelfs sprake van een aanzienlijke stijging. Of deze stijging zich de volgende maanden nog zal doorzetten, kan u volgende maanden hier vernemen.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails