B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 maart 2016

Twitter in België

In de advertentiemodule van Twitter kan je tegenwoordig een idee krijgen van de omvang van de doelgroep die je voor een nieuwe advertentie geselecteerd hebt.

Je kan bijvoorbeeld op locatie segmenteren. Hoeveel Twitter-gebruikers kan je potentieel bereiken met een Twitter-advertentie gericht op België? Spijtig genoeg biedt Twitter geen antwoord op deze vraag, zoals blijkt uit de onderstaande afbeelding.

Als je naast het land ook een taal opgeeft, dan bekom je wel een aantal Twitter-gebruikers. De combinatie van kennis van Nederlands in België levert 113k - 170k Twitter-gebruikers op.

De combinatie van kennis van Frans in België levert 101k - 152k Twitter-gebruikers op.

De combinatie van kennis van Engels in België levert 275k - 413k Twitter-gebruikers op.

Als je de drie talen (Dutch, French, English) opgeeft in combinatie met België dan bekom je 351k - 526k gebruikers.

Je kan ook op gender selecteren. Volgens de Twitter Ads-module zijn er 396k - 595k mannelijke Twitter-gebruikers in België.

Volgens de Twitter Ads-module zijn er 243k - 364k vrouwelijke Twitter-gebruikers in België.
Als je al deze cijfers naast elkaar zet krijg je geen duidelijk beeld. Op basis van de drie talen zouden er zo'n 351.000 tot 526.000 Twitter-gebruikers in België zijn. Het toevoegen van andere talen (Spaans, Portugees, Arabisch, Turks, ...) levert maar een zeer beperkt aantal extra gebruikers op. Volgens de opdeling per geslacht zijn er 639.000 tot 959.000 Twitter-gebruikers in België. Zouden er dan toch 1 miljoen Twitter-gebruikers in België zijn?

Ik ben overigens benieuwd welke gender de Twitter-saccounts van bedrijven gekregen hebben. De optie "other" is immers niet voorzien ...

1 Bedenking(en) :
Blogger dailybits had op 02 maart, 2016 08:50, de volgende bedenking ...

Accounts versus gebruikers natuurlijk. Ik heb ook +10 accounts, maar ben maar 1 gebruiker.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails