B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 juni 2017

Twitter Trending

Al geruime tijd toont Twitter je de trending topics van je locatie.


Twitter toont enkel de actuele trends, je kan niet opzoeken welke onderwerpen trending waren enkele uren of een dag terug. Het opzoeken van de trends voor een andere locatie vereist dat je telkens je locatie aanpast. Gelukkig zijn er allerlei sites die je info over trending topics bezorgen.

Hottodoko is een site www.hottodoko.com en een bijhorende Twitter-account @hottodoko. Per dag zijn er enkele tweets met "Now trending in Belgium:". Op de site www.hottodoko.com krijg je meer info, je kan de refresh-frequentie zelf aangeven en je ziet de tweets live opduiken. Hoe de site de trending topics bepaalt staat niet aangegeven.Trendsmap Belgium publiceert op de Twitter-account @TrendsBelgium elk uur twee tweets, één met het topic dat trending is en één met de Twitter-account die trending is. Op de website www.trendsmap.com/local/belgium krijg je meer info, maar je krijgt vrij snel een popup die je aanspoort een betalend abonnement te nemen. Een overzicht van de actuele trends ontbreekt spijtig genoeg.


Trends24 geeft op de site trends24.in/belgium een historisch overzicht van de trending topics voor een land (hier dus Belgium). Je kan tot 23 uren teruggaan. De site toont vrij duidelijk Google Ads (als je geen adblocker geactiveerd hebt ...). De site toont geen detail tweets, geen grafieken, ... De initiatiefnemer achter Trends24 heeft al verschillende Twitter-accounts aangemaakt, onder meer @_Trends24, maar ze zijn nog niet actief.Twitto is een Belgisch initiatief. Twitto, "the real time dashboard of tweets geolocated in Belgium", is gebaseerd op geolocated tweets, tweets die expliciet een geo-locatie opgeven. Enkele keren per dag komen er tweets van @Twitto_be met de trending hashtags en de trending users, waar telkens 3 hashtags en 3 users getoond worden. Op de site twitto.be krijg je info over de geolocated tweets (11605 de laatste 24 uren), met zelfs een visualisatie op een kaart gebaseerd op de locatie van de tweets.Trendinalia Belgium is een site waar je een schat van informatie kan vinden over trending topics voor een land. Het aantal trending topics is veel groter in vergelijking met de andere sites (op het ogenblik dat de screenshot genomen werd waren het er 105). De lijst van trending topics bevat zowel hashtags als gewone termen. Op plaats 18 stond nog steeds #estbel, de hashtag voor de voetbalwedstrijd Estland - België die plaats vond op 9 juni ... Er was een Twitter-account voor Trendinalia Belgium - @trendinaliaBE, maar die is ondertussen suspended. Er zijn er nog verschillende over andere landen.Zo zie je maar dat er verschillende sites en Twitter-accounts zijn die informatie over trending topics in België delen.

Related Posts with Thumbnails