B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

06 december 2017

Social media vacatures

Het aantal vacatures in het social media domein is een van de zaken waar ik regelmatig een blik op werp. Vandaar dat u op dit blog regelmatig berichten over social media vacatures op Belgische jobsites zal terugvinden. De laatste keer dateert van 29 september 2017 (zie dit bericht).

De afbeelding hieronder geeft de stand van zaken weer die ik onlangs kon observeren, hoeveel resultaten bekwam ik telkens op enkele Belgische jobsites voor de zoekopdracht "social media".

Bij de VDAB bekwam ik het grootste aantal resultaten (1002). Op de tweede plaats kwam LinkedIn met 965 resultaten. JobAt kwam op de derde plaats met 142 resultaten, gevolgd door Monster op plaats 4 met 127 resultaten. Vacature komt op de 5de plaats met 111 resultaten. Hekkensluiter is Stepstone met slechts 6 resultaten. In de praktijk zullen sommige vacatures op meerdere sites gepubliceerd zijn, het effectief aantal vacatures waarin social media vermeld zal lager zijn dan de som van de resultaten van de 6 jobsites (2353).

De tweede grafiek geeft de evolutie van het aantal resultaten van telkens dezelfde zoekopdrachten. Van begin 2015 tot het voorjaar van 2016 is er een uitgesproken groei te zien, gevolgd door een lichte daling tot december 2016. In 2017 was het aantal resultaten voor de verschillende zoekopdrachten vanaf maart 2017 tot juli 2017 eerder gestabiliseerd, gevolgd door een lichte daling tot augustus 2017. Sinds september 2017 is er opnieuw een uitgesproken stijging te zien. Deze stijging heeft in zeer sterke mate te maken met het grotere aantal zoekresultaten bij LinkedIn.

Ten opzichte van een jaar terug kende Vacature de grootste procentuele stijging van het aantal vacatures (+258%). De grootste absolute stijging van het aantal vacatures is te situeren bij LinkedIn (+596, wat neerkomt op een indrukwekkende +162%). Stepstone kent de grootste terugval, zowel in absolute cijfers als relatief.

Als je op zoek bent naar een nieuwe social media job, dan neem je best een kijkje bij de VDAB en bij LinkedIn. Stepstone laat je best links liggen.

Related Posts with Thumbnails