B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

18 december 2017

Twitter tools 2

Na het overzicht van de tools die de leden van de federale regering hanteren om berichten op Twitter te publiceren (zie dit bericht van vorige week), is het nu aan de ministers van de Vlaamse regering.

Via de Twitter API heb ik de tweets van de 9 ministers van de Vlaamse regering opgevraagd. De Twitter API laat slechts toe om de laatste 3200 tweets van een user op te vragen. Sommige twitterende ministers en staatssecretarissen zitten daar al een heel stuk boven ... In het totaal bekwam ik 23.686 tweets. De oudste tweet in deze collectie dateert van 26 oktober 2011. 49% van de tweets dateerden van 2017, 30% van 2016. Deze 29.686 berichten werden door 17 verschillende tools gepubliceerd. Vier tools volstonden voor 95% van de tweets : Twitter for iPhone, Twitter Web Client, Twitter for iPad en Twitter for Android. Met de overblijvende 13 tools werd maar 5% van de tweets (1125) gepubliceerd.

De eerste grafiek geeft per regeringslid de belangrijkste tools die gebruikt werden bij de publicatie van de tweets. De kleur gebruikt voor de apps op iPhone om te twitteren (zwart) valt duidelijk op. De gebruikers van Android apps zijn duidelijk in de sterke minderheid. Zou de Vlaamse regering zich aangesloten hebben bij de samenaankoop van iPhones van de federale regering (of omgekeerd ...)?


De tweede grafiek geeft het globale aandeel van de belangrijkste platformen gebruikt voor de 29.686 tweets. iPhone domineert duidelijk met 68% van de tweets, gevolgd door webversie van Twitter met 16%. Enkele ministers hebben zelfs ooit gebruik gemaakt van een BlackBerry om te twitteren: 18 tweets door @philippemuyters en 11 door @JoVandeurzen.


Als we de collectie tweets beperken tot de berichten die sinds 1 september 2017 gepubliceerd werden, krijgen we een meer geactualiseerd beeld. @BenWeyts was in die periode de minst productieve Twitter-account (119 tweets), @Barttommelein was de meest productieve met 1066 tweets. Op 100 dagen geeft dit gemiddeld 10 tweets per dag! Hierbij moet hij natuurlijk onderdoen voor @FranckenTheo die in dezelfde periode maar liefst 1609 berichten de Twitter-wereld instuurde!

Het beeld van de recente tweets per tool geeft een nog groter aandeel voor iPhone (75%). Enkel @JoVandeurzen maakt geen gebruik van een iPhone. Hij beperkt zich tot een Android smartphone en de webversie van Twitter. De tweets van @BenWeyts worden voornamelijk gepubliceerd op een iPhone (53 tweets), op een iPad (39 tweets) en dan op Android (22 tweets). Zou @BenWeyts inderdaad zelf twee toestellen gebruiken, of zou het Android-toestel eerder door een kabinetsmedewerker gehanteerd worden? De overige ministers-accounts maakten geen gebruik van een Android-toestel voor het publiceren van Twitter-berichten.


In de lijst van Twitter-tools gebruikt door de Vlaamse ministers heb ik geen "grote" social media monitoring en publishing tools gevonden (zoals Coosto, CX Social, Falcon Social, OBI4wan, Radian6, Sparkcentral, Sprinklr, Sprout Social, ...). De afgelopen maanden maakte @philippemuyters zowel gebruik van Tweetdeck (81 tweets) en Hootsuite (2 tweets). Misschien is er hier net als voor de leden van de federale regering nog ruimte voor de aanbieders van social media monitoring en publishing tools, zeker indien de accounts door de communicatiemedewerkers op de kabinetten mee beheerd worden.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 09 maart, 2018 00:24, de volgende bedenking ...

Just wish to say your article is as surprising.
The clearness in your post is simply spectacular and i could assume you are
an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS
feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and
please keep up the rewarding work.

 
Blogger Marie Christine had op 29 februari, 2020 13:13, de volgende bedenking ...

The only reason my Twitter profile looks amazing is WizUgo com. It started increasing my follower's list in a few days. The results were steady and legit. The most important part is this tool is totally safe i.e., your Twitter account won’t get banned from it.

 
Blogger JPNWEBSITE had op 15 oktober, 2022 15:56, de volgende bedenking ...

vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : Lambang
vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : One Piece
vizitoni faqen e internetit : One Piece

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails