B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 oktober 2006

Corporate Blogging workshop op Customer First

Vorige week vond de Customer First beurs plaats. Op het programma stond er onder meer een workshop over corporate blogging. Voldoende reden voor mij om ook af te zakken naar Tour & Taxis.

De locatie voor de workshop was allesbehalve ideaal, de locatie was niet afgescheiden van de ruimte waar de standjes stonden, zodat het moeilijk was de sprekers te verstaan. Bovendien waren er onvoldoende zitplaatsen voor alle geïnteresseerden.

De workshop over corporate blogging was volgens Digimedia een van de meest succesvolle. Enkele foto's kan je op Flickr bekijken.

Marco Derksen van Marketingfacts.nl gaf eerst een presentatie die voor mij weinig nieuwigheden bevatte. Af en toe werd het woord gegeven aan de drie leden van panel : Clo Willaerts (Skynet), Bert Van Wassenhove (Agency.com) en Kris Hoet (MSN).

Enkele aandachtspunten die ik tijdens de workshop opgeschreven heb.

* Een weblog is op zichzelf niet interessant, een weblog wordt wel interessant als deel van een geheel, van de blogosfeer. Een weblog kan je immers vergelijken met een telefoon. Met een telefoon die nergens mee verbonden is ben je ook niets.

* Specifieke zoekmachines voor blogs zoals Technorati en Blogpulse kunnen interessante inzichten opleveren. Bert Van Wassenhove heeft bijvoorbeeld ontdekt dat naast de mile high club er nu ook een below the see club bestaat, van personen die het gedaan hebben in de Eurostar in de kanaaltunnel.

* Volgens Marco Derksen zijn er in Nederland minder dan 100 corporate blogs. In België zullen het er nog minder zijn.

* Ethiek voor bloggers is een hot topic. Marco Derksen laat op Marketingfacts.nl betaalde berichten toe. Voor een dergelijk bericht vraagt hij een bijdrage van 250 euro.

* In Nederland zijn er al bedrijven die bloggers inhuren voor het schrijven van berichten voor de corporate blog.

Toen Marco Derksen het publiek vroeg wie er die avond nog een corporate blog zou starten ging geen enkele hand de hoogte in. Ik ben wel eens benieuwd of een dergelijke workshop inderdaad sommige personen (en bedrijven) aangezet heeft een weblog te starten. De lijstjes met corporate blogs en marketing blogs kunnen nog steeds aangevuld worden.

Andere verslagen over Customer First kan u onder meer hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier en vermoedelijk op nog een heleboel andere blogs terugvinden.

Technorati : -

Related Posts with Thumbnails