B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 augustus 2007

Bligg

Een aantal bloggers hebben de komst van Bligg.be reeds opgemerkt.Wat is Bligg?
Op Bligg beslissen de leden zelf wat ze interessant vinden. Je kan een artikel of bericht indienen en reageren op het nieuws van de anderen. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe sneller je op onze homepage komt. Door zelf te stemmen op artikelen die je aanspreken, vergroot je nog meer die kans. Bligg mee!


Op de hoofdpagina van Bligg.be is geen verwijzing terug te vinden naar informatie over de personen achter Bligg.be. Op de Belgablog staat wel vermeld dat Bligg.be een initiatief is van de mensen die voordien reeds Bobex opgestart hebben.

Maar er is reeds een andere Bligg.What is bligg? Bligg is a news website that combines social bookmarking, blogging, RSS, and non-hierarchical editorial control. With bligg, users submit stories for review, but rather than allow an editor to decide which stories go on the homepage, the users do. Bligg runs on Pligg software, an open source content management system based on the look and feel of digg.com.

Dit experiment opgezet meer dan een jaar terug door Luc Van Braekel is blijkbaar ondertussen volledig stilgevallen. Nieuwe artikels zijn sinds meer dan een jaar niet meer toegevoegd.

De Blogium-Bligg is geen succes geworden. Ik ben benieuwd of de Bobex-Bligg wel een succes zal worden. Er zijn overigens nog andere Bliggs actief op het Internet. Bligg blijkt bijvoorbeeld ook nog de naam te zijn van een Zwitserse rapper. Ik gok er op dat deze nog het meeste succes zal hebben.Technorati :

5 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 07 augustus, 2007 21:54, de volgende bedenking ...

"De Blogium-Bligg is geen succes geworden".

Correcter zou zijn: de Blogium-Bligg is nooit publiek aangekondigd en nooit publiek gelanceerd. Waarom? Omdat de maker niet geloofde in de mogelijkheden.

De kritische massa ontbreekt in Vlaanderen of in het Nederlandse taalgebied om zoiets een succes te doen worden. Met een handvol of zelfs enkele tientallen diggs per item kom je er niet.

Dominiek Leenknecht was iets gelijkaardigs van plan op struikgewas.be (na de stopzetting van die groepsblog), maar ook hij heeft niet doorgezet en de domeinnaam laten verlopen.

De Vlaamse horeca-reviewsite citytips.be, gebaseerd op dezelfde software, is met maximum 5 diggs per item ook geen uitschieter.

Enfin, afwachten dus of Bligg.be een succes wordt, maar ik voorzie eerder een korte opstoot van belangstelling gevolgd door een long tail van sluimerende activiteit.

 
Anonymous Anoniem had op 07 augustus, 2007 22:59, de volgende bedenking ...

@lvb: "De Vlaamse horeca-reviewsite citytips.be, gebaseerd op dezelfde software, is met maximum 5 diggs per item ook geen uitschieter."

Ik heb dat op 10 minuutjes live gezet, vooral om Pligg te testen en omdat ik die domeinnaam had en niet wist wat er mee aan te vangen.

Je zou kunnen zeggen dat het nog minder gelanceerd is dan Blogium.be/bligg :)

A propos: heb ook over Bligg geschreven op Blognation: http://betech.blognation.com/2007/08/07/and-then-there-was-bligg-the-flemish-digg/

 
Anonymous Anoniem had op 08 augustus, 2007 01:11, de volgende bedenking ...

Het Nederlandse eKudos lijkt ook zo eenzelfde niet-werkend initiatief te zijn.

Is de kritieke massa de enige factor die hier de slaagkansen van zulk een website bepaalt? In hoeverre speelt de Nederlandstaligheid een meerwaarde in zulk een systeem bijvoorbeeld...

 
Anonymous Anoniem had op 08 augustus, 2007 02:25, de volgende bedenking ...

Niet op dezelfde pligg-software gebaseerd, maar ongeveer hetzelfde concept: MSN Reporter.

http://reporter.be.msn.com/

 
Anonymous Anoniem had op 08 augustus, 2007 20:41, de volgende bedenking ...

Stay Hungry. Stay Foolish.

Ziehier mijn antwoord:

http://www.belgablog.be/nederlands/blog/bligg-lancering-blogging-stay-hungry-stay-foolish/

Jean-Louis
Bligg

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails