B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 maart 2008

Marcom Top 100 - evolutie van de huidige top 10

Marketingfacts publiceert elke maand de Marcom Top 100, de rangschikking van belangrijkste Nederlandstalige blogs op het gebied van marketing en communicatie. Het onderstaande plaatje geeft een overzicht van de posities van de blogs die nu de top 10 van maart 2008 vormen over de voorbije zes maanden.Hoe scoorde de huidige 10 van de Marcom top 100 de voorbije maanden ?

De top 3 blogs (Dutch Cowboys, Frankwatching en Molblog) speelden haasje over de afgelopen zes maanden.

De blogs die de huidige plaatsen 4 tot 10 bezetten kenden vaak een veel gevarieerder verloop. Usarchy viel terug van plaats 10 zes maanden terug tot plaats 25, maar slaagde er in terug te komen tot plaats 5. Twee blogs komen op korte tijd van zeer ver. Marketingland.nl stond zes maanden terug nog op plaats 57 en nu op plaats 9. Twinkle komt van nog verder, van plaats 140 zes maanden terug tot plaats 10 nu.

Uit het bovenstaande plaatje blijkt duidelijk dat de samenstelling van de top 10 elke maand belangrijke wijzigingen ondergaat. Wat zouden de evoluties volgende maand zijn ? Wie kan de dalers en stijgers voorspellen ?

Technorati : -

Related Posts with Thumbnails