B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 juli 2009

Spickmich

Als je zo in het buitenland op vakantie bent pik je op de radio en op TV af en toe eens wat andere berichten op. Sommige nieuwsberichten gaan natuurlijk de wereld rond - denk maar aan de ontsnapping per helikopter uit de gevangenis van Brugge. Andere daarentegen zijn redelijk lokaal.

In Duitsland is de site Spickmich al een tijdje actief. Spickmich is een social network voor jongeren. Ze kunnen er onder meer (anoniem) punten geven aan hun leerkrachten. Het anonieme karakter van deze scores wordt niet geapprecieerd door leerkrachten en hun organisaties. Een vrouwelijke leerkracht nam het niet dat ze "maar" 4,3 op 6 gekregen had. Ze argumenteerde dat haar persoonlijke rechten geschonden waren. Zopas heeft deze leerkracht van het Bundesgerichtshof - het hoogste Duitse gerechtshof voor civiele en strafrechtszaken - echter ongelijk gekregen. Maar volgens berichten in de Duitse pers zou ze het hier niet bij laten en zou ze naar het Bundesverfassungsgericht - het Duitse Federale Constitutionele gerechtshof - stappen.

Indien je meer over Spickmich wil vernemen kan je op deze Duitstalige wikipedia pagina terecht, of anders op de naar het Nederlands vertaalde versie (waar de vertaling hier en daar wel een beetje de mist in gaat).

Voor zover mij bekend is er in België nog geen dergelijke social networking site waar specifiek leerkrachten kunnen beoordeeld worden. Ik heb mij een hele tijd terug geregistreerd op Schoolbord. Deze site richt zich niet tot jongeren, maar eerder op personen die reünies wensen te organiseren. Slechte beoordelingen geven aan leerkrachten hoort daar natuurlijk niet bij. Schoolbord kondigt aan dat "je met de Schoolbord Twitter applicatie kan chatten met je oude schoolvrienden door ze toe te voegen via onze account". Ik ben benieuwd welke of deze oproep veel effect zal hebben. Tot nu toe had de schoolbord Twitter account nog maar één enkel bericht.

Related Posts with Thumbnails