B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 december 2010

Twitter SVHJ versus DASM

Vanavond waren er twee events die enige impact hadden op het Vlaamse Twitter gebeuren. Enerzijds was er de bekendmaking van de Site van het jaar verkiezing van het tijdschrift Clickx. In de categorie Twitter ging de prijs naar @vincentvq, in het echte leven eerder gekend als Vincent Van Quickenborne.

Daarenboven was er ook nog de tweede uitzending van De Allerslimste Mens op één. Annelies Rutten schoot hier de hoofdvogel af.

Voor de Site van het jaar verkiezing werden twee hashtags gehanteerd : #svhj en #svhj10. Voor De Allerslimste Mens was er maar één hashtag : #dasm.

#svhj10 : 14 Twitter gebruikers die 30 Twitter berichten publiceerden
#svhj : 184 Twitter gebruikers die 646 Twitter berichten publiceerden
#dasm : 447 Twitter gebruikers die 979 Twitter berichten publiceerden

Dit is natuurlijk slechts een momentopname. Ondertussen zijn er ongetwijfeld nog Twitter berichten bijgekomen.

Bij het grote aantal #dasm Twitter berichten moet er wel een kanttekening geplaatst worden. Een heleboel Twitter berichten hadden eerder te maken met het feit dat er #dasm tweets waren (en in grote mate want sommigen leuk vonden en anderen dan weer helemaal niet) en niet zozeer met wat er zich in het (opgenomen) programma afspeelde. De discussie speelde zich bijgevolg gedeeltelijk af op een meta niveau af. Dit was bijvoorbeeld merkbaar aan de Twitter berichten van Jean Philip De Tender, netmanager van één.

Voor Reyerslaat (op Canvas) waren er vanavond maar 31 Twitter berichten. Niet elk event of programma heeft evenveel impact op Twitter. Vermoedelijk was de hashtag voor Reyerslaat ook niet expliciet aangekondigd, wat wel het geval was voor #dasm.

2 Bedenking(en) :
Blogger marnix had op 08 december, 2010 08:00, de volgende bedenking ...

Hoe spannender hoe minder tweets ???
Hoe doe je dat trouwens TV kijken in de sofa met laptop op schoot ?

 
Anonymous Anoniem had op 25 januari, 2011 22:34, de volgende bedenking ...

http://www.atari2600.org/DASM/ is blijkbaar opnieuw hot?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails