B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

05 juni 2011

Samsung Galaxy Tab

De eerste reactie van mijn 14 jarige zoon toen ik thuis kwam met een Samsung Galaxy tab die ik een tijdje mocht uittesten was "ondersteunt de tab Flash ?". Inderdaad de Samsung Galaxy tab draait op Android 3.0, waarop je Flash kan installeren. Eén van de favoriete websites van mijn zoon is Farmerama, een site volledig gebouwd in Flash. Hij kon inderdaad Farmerama openen in de standaard browser op Android, maar de user experience was toch minder dan op een gewone PC. Farmerama heeft hij bijgevolg amper gespeeld op de Galaxy tab.

Gelukkig was het zeer eenvoudig om in de Android Market (gratis) spelletjes te zoeken en vervolgens ook te installeren. Angry Birds mocht natuurlijk niet ontbreken. Het hoeven niet altijd de meest gesofisticeerde spelletjes te zijn, Air Control Lite, of Pinball Deluxe of zelfs Tetris zijn ook best leuk.

De ingebouwde GPS bleek mijn zoon ook zeer goed te bevallen, het bekijken van Google Maps en Google Earth op de tab was ook een zijn favoriete bezigheden. De Flightradar waarmee je het Europese vliegruim kan bekijken was ook indrukwekkend. Het enige minput was dat Google Maps en Google Earth af en toe traag waren tijdens het opladen.

Als finale evaluatie van de tab wist hij mij te vertellen dat hij het inderdaad een zeer leuk ding vond, maar dat het toch geen familie apparaat was. Je kan er maar één account op definiëren, in de spelletjes worden alle scores samengevoegd in één tabel van hoogste scores. Als ik mij zo'n tab zou aanschaffen, dan zal mijn zoon er zeker geen bezwaar tegen hebben. Ik zie het al zo gebeuren dat hij 's avonds de tab ook zal opeisen om zijn spelletjes te spelen.

Related Posts with Thumbnails