B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 mei 2013

Geluksmeter op Twitter

Amerikaanse onderzoekers hebben een manier gevonden om het geluk te meten op Twitter. De hedonometer - de naam die ze aan hun realistie gegeven hebben - gaat elke dag na wat de happiness score is voor de Engelstalige tweets die ze capteren.

Dit is het resultaat van september 2008 tot nu. De grafiek lijkt aan te geven dat de happiness score van 2009 tot nu in dalende lijn gaat.


Als je de grafiek in detail bekijkt, zie je een aantal patronen. Kerstmis vertoont steeds een piek. Of er in de eindejaarsperiode telkens een opstoot van geluk is, durf ik te betwijfelen. De donkerste periode van het jaar heeft immers toch een negatieve invloed op ons gemoed. En niet iedereen is opgezet met de vaak opgeklopte cadeautjessfeer van Kerstmis.
Elk jaar is er rond Valentijn eveneens een piek, nog zo'n event waar een commercieel tintje aan verbonden is.


De bomaanslag in Boston laatstleden had wel degelijk impact op de boodschappen op Twitter.

De hedonometer is een leuk instrument, met de beperking dat het enkel een beeld geeft voor de Engelstalige tweets. Op termijn zou de Hedonometer ook de geluksscore kunnen bepalen voor andere talen.

Related Posts with Thumbnails