B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 april 2014

Facebook-pagina's van de politieke partijen volgens LikeAlyzer

LikeAlyzer is een gratis tool van Meltwater Buzz, een social media marketing/monitoring tool. LikeAlyzer geeft je gratis advies over de kwaliteit van een Facebook-pagina, met concrete tips om de pagina te verbeteren. De Facebook-pagina's van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen leken mij een mooie case. Ik heb dan ook nagegaan hoe deze pagina's er aan toe zijn en wat er nog beter kan.

CD&V
De pagina van CD&V staat open voor berichten van derden. Allerlei actievoerders, waaronder de ARCO-actievoerders, posten dan maar al hun berichten op de CD&V pagina. Op geen van deze berichten wordt door de pagina gereageerd : "Response Rate: Catastrophic. Response Time: Not good at all.". De pagina van CD&V krijgt beoordeling 70, de laagste beoordeling van de zes onderzochte pagina's.
Groen
De pagina van Groen staat ook open voor berichten van derden. Volgens LikeAlyzer zijn er overigens slechts af en toe dergelijke berichten. Reacties laten lang op zich wachten : "Posts by fans: Happens once or twice a week. Response Rate: Catastrophic (15%). Response Time: 2609 minutes." LikeAlyzer kent beoordeling 75 toe aan de pagina van Groen, waarmee het op de vierde plaats komt van de zes onderzochte pagina's.
N-VA
De pagina van N-VA staat niet open voor berichten van derden.  Er wordt voorgesteld een campagne te lanceren om extra likes te bekomen. LikeAlyzer weet natuurlijk niet dat een dergelijke campagne volgens de Belgische verkiezingswet nu niet toegelaten is. De pagina van N-VA krijgt beoordeling 82, waarmee deze pagina de beste beoordeling krijgt van de zes onderzochte pagina's.
OpenVLD
Ook de pagina van OpenVLD laat geen berichten van derden toe. De berichten zouden volgens LikeAlyzer korter mogen, liefst met meer hashtags. Met beoordeling 80 voor de pagina staat OpenVLD op de tweede plaats van de zes onderzochte pagina's.
sp.a
Berichten van derden zijn evenmin toegelaten op de pagina van sp.a. Ook sp.a krijgt het advies een (nu niet toegelaten) campagne te lanceren voor extra likes. sp.a bekomt beoordeling 78 voor hun pagina, waarmee deze pagina op de derde plaats komt van de zes onderzochte pagina's.
Vlaams Belang
De pagina van Vlaams Belang staat ook niet open voor berichten van derden. Er worden te weinig call to actions gehanteerd en ook te weinig foto's. De beoordeling van 72 is de tweede laagste van de zes onderzochte pagina's.
Het is maar te hopen dat de beheerders van deze pagina's met de gratis adviezen van LikeAlyzer aan de slag gaan zodat de beoordelingen binnenkort ongetwijfeld een pak hoger zullen zijn ...

Related Posts with Thumbnails