B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 oktober 2005

Brabantstraat

De Brabantstraat in Schaarbeek verbindt de achterkant van het Noordstation met het Liedtsplein. De voorbije maand is de Brabantstraat opnieuw aangelegd. De tramsporen die er al tientallen jaren ongebruikt bijlagen na de ingebruikname van de tramtunnel onder het Noordstation werden eindelijk verwijderd. De straat ligt er na jaren verwaarlozing opnieuw mooi bij.

Tijdens de openingsuren van de winkels heerst op deze straat een atmosfeer die niet te vergelijken is met deze van een winkelstraat in een gemiddelde Vlaamse stad. Vlaanderen Vakantieland omschreef de straat onlangs nog als één grote Turkse en Marokkaanse soukh met volgens een posting op Brussel.blogt de allures van de Gaza-strook. De Brabantstraat komt soms wel eens in de pers als het gaat om inbeslagname van namaakproducten of de verkoop van illegale CD's.

Als je 's morgens vroeg door deze straat komt, word je onvermijdelijk geconfronteerd met de grote hoop vuilnis in de straat. De Brusselse reinigingsdienst zorgt er wel voor dat deze elke morgen verwijderd wordt. Als je achter de reiningswagentjes rijdt kan het wel even duren eer je de straat door bent.

Als je probeert tijdens de openingsuren van de winkels met de wagen deze straat te nemen kan het eveneens ook wel eventjes duren. Sommige bezoekers van de winkels zien er immers geen graten in om hun gemotoriseerd voertuig dubbel te parkeren, liefst dan nog aan de linkerkant. Bovendien zijn er nog verkeersregels waar sommige bezitters van gemotoriseerde voertuigen het niet zo nauw mee nemen zoals het het respect voor overstekende voetgangers, het verlenen van voorrang van rechts of het parkeren op de onmogelijkste plaatsen.

Niettegenstaande de grote drukte doen de winkels doen het minder goed dan in de rest van het land. Uit een recent onderzoek van Unizo bleek immers dat de verkoopsresultaten van de winkels voor verbetering vatbaar zijn (bron Brusselnieuws). De vraag is natuurlijk of de winkeliers en de bezoekers van de straat voldoende hebben aan mooiere etalages. Zou een mentaliteitswijziging bijvoorbeeld met betrekking tot het vuilnis niet meer resultaten kunnen opleveren ?

Related Posts with Thumbnails