B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 november 2005

Fileleed op de E40

8:15 - Leen Demaré meldt op Donna tijdens het overzicht van de files dat er file is op de E40 tussen Heverlee en Kraainem en aan de Reyerstunnels richting centrum.

8:21 - Ik rijd oprit Bertem van de E40 op, richting Brussel. Het invoegen verloopt vlot, de wagens rijden tegen 60 à 80 km per uur. In de andere rijrichting staat een anonieme wagen van de federale politie op de middenberm te flitsen.

8:23 - 1,5 km afgelegd - Ik sta een eerste keer stil, waarna het verkeer weer langzaam op gang komt, tegen 20 km per uur. Op de velden van Everberg is er zo goed als geen sneeuw meer te bespeuren. Op de voorrruit verschijnen enkele druppels.

8:25 - 1,7 km afgelegd - Ik merk in de rijstrook naast mij een kleine wagen volgekleefd met reclame voor Randstad Interim. De chauffeur is bezig met papieren op het stuur. Daarna merk ik dat in de wagen voor mij, een stevige Audi break, het lichtje vooraan brandt en dat de chauffeur ook bezig is met papieren.

8:27 - 3,3 km afgelegd - Ik sta weer stil. Vier rijstroken die tegelijkertijd stilstaan, zo geraken we niet verder.

8:29 - De file komt weer op gang, ik bevind mij nu iets voor de parking te Everberg.

8:30 - Ter hoogte van de parking te Everberg. Op Radio 1 wordt het nieuws gevolgd door verkeersinfo. Voor de E40 Leuven-Brussel wordt nog steeds file gemeld tussen Heverlee en Kraainem en aan de Reyerstunnels richting centrum. De wagen met Randstad Interim-reclame rijdt nog steeds in de rijstrook naast mij. De chauffeur heeft de papieren ondertussen weggelegd.

8:33 - Het economisch praatje op Radio 1 is nog bezig. Zeven snoodaards hebben van de parking gebruik gemaakt om de file voor te steken. Een achtste voegt achter mij in.

8:34 - 5,4 km afgelegd - Op de pechstrook staat een auto met opengeklapte koffer, met daarvoor een auto van de autowegenpolitie. Twee agenten van de autowegenpolitie, met een rood fluo vestje, staan met de chauffeur van de wagen rond de koffer. Het verkeer komt na de auto - zoals te verwachten valt - weer op gang. De snelheid stijgt tot 50 kilometer per uur.

8:36 - 6,2 km afgelegd - Enkele wagens verlaten de snelweg aan afrit Sterrebeek. Ik sta zo goed als stil.

8:37 - 6,8 km afgelegd - Ter hoogte van de brug over de E40 rijd ik nog in de uiterst rechtse rijstrook. Dit geeft mij de gelegenheid de stilstaande wagens in de andere drie rijstroken voorbij te rijden. Vanaf de brug is het echter aangewezen een meer linkse rijstrook op te zoeken.

8:38 - 7,1 km afgelegd - Ik bevind mij in de uiterst linkse rijstrook. Ter hoogte van de vroegere Ikea winkel te Zaventem verneem ik via Radio 1 meer over de afvalverwerking te Rotterdam. De snelheid op mijn rijstrook stijgt opnieuw naar 40 km per uur. De wagens in de twee meest rechtse rijstroken - die naar de grote ring rond Brussel leiden - staan zo goed als stil.

8:42 - 8,8 km afgelegd - Het begint te regenen. Ter hoogte van de afrit naar de grote ring bedraagt de snelheid op de uiterst linkse rijstrook reeds 80 km per uur. Iets verder op de brug over de grote ring gaat de snelheidswijzer zelfs naar 100 km per uur.

8:43 - Het invoegen van het verkeer dat van de grote ring komt verloopt vandaag redelijk vlot. De snelheid bedraagt nog steeds 90 km per uur.

8:44 - 11,9 km afgelegd - Ter hoogte van de brug na de afrit Kraainem daalt de snelheid plots naar 40 kilometer per uur. Touring Mobilis meldt een ongeval op de E40 te Affligem.

8:46 - 12,7 km afgelegd - De afrit Evere staat vol met wagens, het einde van de file staat zelfs op de E40. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op de E40 zelf moet vertragen. Na de afrit stijgt de snelheid opnieuw naar 90 km per uur. Het begint nog harder te regenen.

8:47 - Leen Demaré meldt op Donna nogmaals file tussen Heverlee en Kraainem en aan de Reyerstunnels richting centrum.

8:48 - Aan het einde van de E40 neem ik afrit Reyerslaan. In het tunneltje dat naar rechts wegdraait staat er vandaag geen file. Ik kies voor de zijstrook. Ter hoogte van het VRT-complex sta ik weer stil. Tussen de geparkeerde wagens ligt er nog redelijk wat sneeuw, spijtig genoeg bedekt met een grijs laagje.

8:50 - 15,6 km afgelegd - Aan de kruispunt van de Reyerslaan met de Leuvensesteenweg heb ik twee mogelijkheden, ofwel draai ik naar links, via het door velen vervloekte ronde punt Meiser naar de Rogierlaan. Indien er teveel file is om naar links af te draaien - zoals vandaag - rijd ik verder richting Lambermontlaan. Aan een volgend kruispunt ga ik dan naar links en door de straatjes van Schaarbeek naar mijn bestemming.

9:04 - 20,6 km afgelegd - Ik rijd de garage van het gebouw waar ik werk binnen. Op Radio 1 hoor ik Friedl' Lesage de lijst van files afkondigen Voor de E40 is de file geslonken tot het traject Bertem - Sterrebeek en natuurlijk ook aan nog de Reyerstunnel richting centrum. Naar mate ik dieper afdaal in de parking verzwakt het signaal van Radio 1, zodat ik de start van Het beste moet nog komen niet meer meemaak.

Voor het traject Bertem - Meiserplein (15,6 km) heb ik 29 minuten nodig gehad, wat een gemiddelde snelheid van 32 km per uur oplevert. In ideale omstandigheden - met een gemiddelde snelheid van bijvoorbeeld 100 km per uur - zou dit maar 9,5 minuten geweest zijn. Afhankelijk van hoe je het bekijkt heb ik er vandag 19 minuten langer over gedaan of drie keer zo lang.

1 Bedenking(en) :
Blogger yab had op 28 november, 2005 23:35, de volgende bedenking ...

En dan ben ik weer even blij dat ik ten minste op mijn gemak een boekje kan lezen of een dutje doen als mijn trein vertaging heeft. ;-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails