B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 december 2006

Proximity Graphs

Het concept Proximity Graph laat toe aan te geven hoe nodes met elkaar verwant zijn. De nodes kunnen op velerlei zaken betrekking hebben : personen, telefoontoestellen, geografische objecten, patenten, wetenschappelijke publicaties, … Onderzoekers van AT&T Labs Research hebben een voorstel uitgewerkt om proximity tussen nodes in een netwerken te meten en visueel voor te stellen. Om het wat concreter te maken hebben ze hun voorstel toegepast op twee publieke databases met netwerkinformatie, de gegevens over acteurs beschikbaar bij IMDB en de gegevens over auteurs van wetenschappelijke publicaties in het computer science domein in DBLP.

Acteurs : hoe kunnen we van Gene Hackman naar Jan Decleir gaan ?
bron

Wetenschappelijke publicaties : hoe kunnen we van Stijn Bijnens (Ubizen en voordien KULeuven) naar Dries Buytaert (Drupal en UGent) gaan ?
bron

Het zou leuk zijn indien dit ook zou toegepast worden op informatie beschikbaar in social network sites zoals Linkedin, OpenBC of Ecademy om de relaties tussen personen voor te stellen. Een ander toepassingsbied is het exploiteren van link-informatie in Technorati om relaties tussen blogs voor te stellen.

Technorati : - - -

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 22 december, 2006 07:39, de volgende bedenking ...

Interessant!

Ik heb een tijd in het Ubizen-gebouw gewerkt en kwam Stijn Bijnens wel eens tegen in het cafetaria. Dat is ook een mogelijkheid, natuurlijk. ;-)

Misschien moeten dat soort tools niet enkel rekening houden met personen, maar ook met bedrijven en geolocatie? Het zou een heel andere graaf opleveren.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails