B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 december 2006

Quantcast

Quantcast zegt het volgende over zichzelf.
Quantcast is the world's first open internet ratings service. Advertisers can find reports on the audiences of a half million web sites here. Publishers can ensure their sites are represented accurately by tagging them for direct measurement. The service is free to everyone.
Quantcast heeft ranks opgesteld voor meer dan 20 miljoen sites. De initiatiefnemers richten zich op de Amerikaanse markt, de cijfers die op de site voorgesteld worden geven informatie over bezoekers uit de Verenigde Staten. Toch even kijken hoe enkele Belgische sites voor de dag komen.

BVLG

BVLG zou iets meer dan 100 bezoekers per maand uit de Verenigde Staten aantrekken, niet vet dus, maar ook niet verwonderlijk voor een Nederlandstalige blog die zich voornamelijk richt op België. De site heeft te weinig bezoekers om een ranking te krijgen.

De Standaard
Quantcast Site Rank : 4,034,457
De Standaard heeft althans volgens Quantcast per maand zo'n 100 lezers uit de Verenigde Staten, vergelijkbaar met BVLG, wat toch verwonderlijk is. De site krijgt wel een ranking.

7seconden.be
Deze site is (nog) niet gekend.

Zattevrienden
Quantcast Site Rank : 1,033,580
Zattevrienden heeft minder dan 1000 bezoekers per maand uit de Verenigde Staten. Nog enkele details.
Head of Household Age : qua leeftijd een zeer sterke vertegenwoordiging tussen 45 en 54 jaar
Head of Household Education : grote meerderheid no college

Bezoekers van Zattevrienden zijn volgens Quantcast personen van eerder oudere leeftijd met een laag opleidingsniveau. Hoe groot moet de korrel zout zijn waarmee we deze informatie moeten nemen ?

Er is ongetwijfeld bij adverteerders behoefte aan quantitatieve en demografische informatie over bezoekers aan websites in het algemeen (en misschien ook wel blogs als niche domein). Op basis van de bovenstaande voorbeelden lijkt Quantcast nog geen oplossing te kunnen bieden voor de Belgische markt. Naar verluidt zijn de resultaten van Quantcast accurater indien de site javascript tags van Quantcast bevat. Maar welke Belgische site/blog zou dit doen ?

Technorati :

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 05 december, 2006 01:08, de volgende bedenking ...

Ik heb die code een paar weken geleden op pascal.vanhecke.info gezet - was het eigenlijk vergeten tot je post er mij aan herinnerde.
Is echter niet veel soeps: http://www.quantcast.com/pascal.vanhecke.info levert een "url not found op", zelfs niet als die link me geserveerd wordt vanuit het Quantcast admin panel...

 
Blogger Michel had op 05 december, 2006 09:31, de volgende bedenking ...

Grappig. Ik zou aan een paar duizend bezoekers uit de VS per maand zitten (die logaritmische schalen, tss): http://www.quantcast.com/zog.org

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails