B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 januari 2007

The WOW starts now ...

Microsoft heeft een fantastische marketingmachine opgezet voor de lancering van Microsoft Vista en Office 2007. Gisteren waren alle bollen van het Atomium ingepalmd door Microsoft. Praga Kahn mocht er een concert verzorgen, dat via live streaming te volgen was op Internet. Bovendien konden gebruikers binnen Second Life op een heleboel virtuele ontmoetingsplaatsen ook het concert beleven.

Experience the WOW
Bij het ontwerp van Vista en Office 2007 heeft Microsoft heel veel belang gehecht aan user experience. Tal van interactieve sessies met gebruikers en een zeer groot aantal beta testers hebben bijgedragen bij het totstandkomen van beide producten. Het is overigens de eerste keer sinds 1995 dat er tegelijkertijd een nieuwe versie van Windows en een nieuwe versie van Office vrijgegeven wordt. Volgens Microsoft kunnen de verbeteringen voor beide producten in 4 grote domeinen gesitueerd worden : easier, safer, more entertaining en better connected. De demo's zien er alvast zeer veelbelovend uit.

Met de term ubiquitous computing wordt een nieuwe trend in computing aangegeven. De eerste golf waren de mainframes (1 computer voor vele gebruikers), de tweede golf omvatte de PC's (1 computer per persoon). De derde golf, ubiquitous computing, houdt in dat een persoon de beschikking heeft over meerdere computers. Om ons heen duiken inderdaad veel toestellen op met ingebouwde rekencapaciteit en digitale gegevensopslag (desktop pc, laptop, smart phone, pda, gps, televisie, mp3-speler, dvd-speler, spelconsole, digitaal fototoestel, digitale camera, ...).

Microsoft heeft begrepen dat gebruikers van al deze toestellen het wenselijk vinden deze toestellen onderling te laten samenwerken of gegevens uit te wisselen. Met de komst van Vista laat Microsoft zien dat ze een duidelijke visie hebben op het toekomstgebeuren. Een PC met Vista kan communiceren met andere PC's in haar omgeving, zelfs zonder draadloos netwerk in de buurt. Een PC met Vista kan ook communiceren met een Xbox spelconsole. Met Windows Media Center wordt een PC een toestel dat muziek, beelden, film en nog veel combineert. De hamvraag is nu of de markt zit te wachten op een bedrijf dat alle domeinen afdekt, een bedrijf die bovendien een zeer sterke marktpositie inneemt.

In ieder geval maakt Microsoft het de gebruikers niet makkelijk. Zowel van Vista als van Office 2007 zijn verschillende versies vrij gegeven. Daarstraks telde ik op de site van Fnac wel 24 verschillende versies van Vista.

Nu moet ik zelf nog wachten op een rekentuig dat voldoende krachtig is om Vista en Office 2007 te kunnen draaien. Hopelijk blijft mijn WOW effect niet te lang uit, anders riskeert WOW immers te staan voor Wachten op Windows, een term bedacht door het vroegere Microsoft Belux opperhoofd.

Technorati : - - - -

Related Posts with Thumbnails