B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 april 2007

McKinsey over Blogs, Podcasts en RSS

De McKinsey Quarterly van april 2007 bevat de resultaten van een survey die McKinsey bij 2847 executives gehouden heeft rond het thema How businesses are using Web 2.0.

In de vragen werd er onder meer gepeild naar de interesses en de investeringen voor Blogs, Podcasts en RSS. 35% van de respondenten heeft al geïnvesteerd of plant investeringen in RSS en Podcasts, tegenover 32% voor blogs.


Bij de vraag naar de relevante investeringen in het Web 2.0 domein (Is your company investing in any of the following Web 2.0 technologies or tools?) scoren Blogs, Podcasts en RSS eerder laag, maximaal 17%. Deze lage score is consistent met het feit dat corporate blogging ondanks de hype van een jaar terug blijkbaar toch niet doorbreekt.


De studie die deze (en nog andere) cijfertjes opgeleverd heeft werd onder meer uitgevoerd door Jacques Bughin, een director van het McKinsey kantoor te Brussel. Ik ben wel benieuwd of McKinsey aan haar Belgische bedrijfsklanten het gebruik van blogs aanbeveelt.

Het artikel kan (na gratis registratie) bekeken worden via deze link.

Technorati : - - -

Related Posts with Thumbnails