B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 april 2007

Twittervision en Twittermap

Twittervision en Twittermap zijn twee mashups van Twitter met Google Maps. Bij Twittervision krijg je het laatste getwitter te zien op een wereldkaart, waarbij de wereldkaart zich om de haverklap opnieuw positioneert voor elk nieuw berichtje. Twittermap laat voor een opgegeven locatie zien welke Twitter-gebruikers de laatste 12 uren getwitterd hebben rond de opgegeven locatie. Beide tools zijn overigens van dezelfde ontwikkelaar, David Troy.

Voorwaarde om als Twitter-gebruiker op beide kaartjes tevoorschijn te komen is dat Twitter je locatie kent. Van de Belgische Twitter-gebruikers is slechts een minderheid zichtbaar op Twittermap. In de FAQ van Twittermap staat mooi aangegeven hoe je er kan voor zorgen om op de kaart te komen, namelijk door een berichtje met "L: <locatie>" naar Twitter te sturen. Blijkbaar is er een grote concentratie van Belgische Twitter-gebruikers rond Charleroi, waaronder zelfs enkele Nederlandstaligen.


Technorati : - - -

Related Posts with Thumbnails