B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 januari 2008

Vrienden

Jérôme Kerviel was tot een week terug een onbekende voor het grote publiek. Ondertussen is bekend geworden dat hij aan de basis ligt van het verlies van bijna 5 miljard euro bij Société Générale.

Zijn naam googlen leverde zojuist al 303.000 hits op. Zo goed als alle resultaten staan in verband met de fraude zaak. In de Google Cache heb ik nog wat persoonlijke info gevonden die dateert van voor het bewuste voorval. Ik heb zo'n vermoeden dat het emailadres bij Socgen wel eens niet meer actief zou kunnen zijn ...

Ondertussen is op de site van de Telegraph zijn CV gepubliceerd. Bovendien is er een al een Wikipedia-artikel met uitvoerige info over zijn professionele loopbaan.

Jérôme Kerviel had voor het gebeuren op Facebook 11 vrienden. Op zeer korte tijd hebben deze vrienden afgehaakt. In grote nood wordt pas duidelijk wie de echte vrienden zijn. Ondertussen is zijn profiel niet meer toegankelijk en zijn er allerhande fake profielen opgedoken.

Op Linkedin zijn er twee profielen met de naam Jérôme Kerviel : Jerome Kerviel (zonder accenten é en ô) en Jérôme Kerviel (met accenten é en ô). Het eerste profiel heeft op dit ogenblik 57 connections - vrijdag waren het er maar 8. En dat allemaal terwijl hij in verzekerde bewaring zit. Het tweede profiel heeft slechts 2 vrienden. Wat zou het echte profiel zijn ?

Related Posts with Thumbnails