B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

06 februari 2008

Surfen op het werk

Volgens een artikel in het kakelverse nummer van Smart Business blijkt dat één op de drie werknemers ongestoord eender welke website kunnen bezoeken. Twee werknemers op drie kunnen bijgevolg niet alle sites bezoeken. Erotische sites, peer-to-peer-netwerken en illegale muzieksites blijken het vaakst geblokkeerd te worden. Social networking sites zoals Facebook, Linkedin en Myspace blijken nog niet zo vaak geblokkeerd te worden.

Smart Business trekt deze conclusies op basis van een rondvraag bij 220 kantoorwerkers. In het artikel wordt geen info gegeven over deze 220 antwoorden. Er kan bijgevolg niet afgeleid worden op deze 220 antwoorden representatief zijn voor het ganse Belgische bedrijfsleven.

Het artikel brengt enerzijds goed nieuws, één derde kan nog steeds vrij surfen. Aan de andere kant riskeert dit artikel gebruikt te worden door leveranciers van blokkeersoftwares. Ze zullen er vermoedelijk gretig naar verwijzen om te stellen dat een heleboel bedrijven nog onvoldoende voorzorgen neemt.

Werknemers van Belgische bedrijven waarvan de werkgevers wel de internettoegang sterk beperken kunnen misschien een Belgische variant opstarten van Stop Blocking!, een initiatief dat het blokkeren van internettoegang in vraag stelt. Volgens de initiatiefnemers wegen de voordelen van internettoegang immers sterker door dan de eventuele risico's.

Technorati : -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 07 februari, 2008 09:49, de volgende bedenking ...

Iets meer cijfermateriaal in het artikel op hun eigen site: http://smartbusiness.zdnet.be/news.cfm?id=79797

 
Blogger Bruno Peeters had op 07 februari, 2008 22:46, de volgende bedenking ...

Andhi,

bedankt voor de link. Een enkele bedenking : wat is de relevantie van cijfers na de komma indien het zo'n kleine steekproef betreft ?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails