B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 april 2008

Google op eerste plaats Brandz Top 100 Brands rangschiking

Vandaag heeft Millward Brown, een bedrijf dat actief is in market research en consulting, de derde editie van de BrandZ Top 100 Brands rangschikking vrijgegeven. De rangschikking wordt net als vorig jaar aangevoerd door Google, gevolgd door GE (General Electric) en Microsoft. De rangschikking is gebaseerd op "brand value". Deze wordt door de onderzoekers van Millward Brown bepaald op basis van marktonderzoek, consumentenbevragingen en financiele gegevens van Bloomberg en Datamonitor.

Belgische bedrijven komen in de top 100 niet voor. ING is het enige bedrijf uit Nederland. De bedrijven die diensten ontplooien op internet zijn goed vertegenwoordigd.Begin deze maand kon u op dit blog een bericht lezen over de CoreBrand Power 100 2007 study. In deze rangschikking bleek Microsoft de laatste jaren aanzienlijk gedaald te zijn. In deze rangschikking bevond Microsoft zich op de 59ste plaats.

Tja, welke rangschikking zou nu de meest juiste zijn ?

Related Posts with Thumbnails