B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 oktober 2008

Turbulentie

Als een bedrijf in een turbulente omgeving terecht komt, heeft dit natuurlijk impact op de werknemers van dit bedrijf. Wel, mijn werkgever bevindt zich nu in een dergelijke situatie. Wat zeer duidelijk wordt is dat werknemers in een turbulente omgeving behoefte hebben aan communicatie. Ze praten onderling over officiële berichten, over krantenartikels, over geruchten, over roddels, over twijfels, over miskopen van aandelen, ... Het communiceren stopt natuurlijk niet met de werkuren. Met partners, familieleden, vrienden, reisgenoten wordt er natuurlijk ook gesproken over de gebeurtenissen, de verwachtingen, de twijfels, de mogelijke oplossingen.

Als mijn werkgever de voorbije weken het verwijt kreeg niet goed gecommuniceerd te hebben naar de buitenwereld, zowel in de klassieke berichtgeving als in de blogosfeer, dan kribbelde het bij mij. Formeel zijn er geen richtlijnen voor bloggers. Maar er is wel zoiets als discretieplicht en expliciete verwachtingen om niet met onbevestigde berichten naar buiten te komen. Daarenboven zijn er binnen het bedrijf medewerkers die specifiek de taak hebben te communiceren met de buitenwereld. U zal hier dus niets vernemen hoe het mijn werkgever gesteld is, welke geruchten er intern de ronde doen, hoe de stemming onder de werknemers is, ... Maar als er een blogger is die met een origineel bericht voor de dag komt en daarbij de nagel op de kop slaat, dan gebeurt het wel eens dat ik bevriende personen in de bank een mailtje stuur. Als zij dan reageren hoef ik het niet meer te doen.

6 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 07 oktober, 2008 22:46, de volgende bedenking ...

Als een bedrijf in een turbulent fase komt wordt de communicatie ook valser. Roddels om eigen positie veilig te stellen. Het zwartmaken van andere collega's etc etc.

 
Blogger Bruno Peeters had op 07 oktober, 2008 23:01, de volgende bedenking ...

@lenen
Tot nu heb ik eerder een gelatenheid bij de collega's opgemerkt. De problemen spelen zich immers ver boven onze hoofden af.

 
Anonymous Anoniem had op 07 oktober, 2008 23:55, de volgende bedenking ...

Mmm, something I said earlier today?

 
Blogger Bruno Peeters had op 08 oktober, 2008 00:13, de volgende bedenking ...

@ntone
nope

 
Anonymous Anoniem had op 10 oktober, 2008 11:24, de volgende bedenking ...

Grappig trouwens dat je een advertentie van ING op je blog hebt staan in deze tijden.

Hebben ze daar geen problemen mee bij je werkgever ;-)

 
Blogger Bruno Peeters had op 10 oktober, 2008 20:43, de volgende bedenking ...

@pietr
bij mijn werkgever blokkeert de firewall toegang tot blogspot.com websites

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails