B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 mei 2009

Obarometer

De Obarometer is een mash-up die alle online communicatie (op dit ogenblik blogposts, twitter berichten en aantal facebook-vrienden) van Vlaamse politici op social media-platformen verzamelt. De Obarometer is een initiatief van NOCUS en De Standaard.


Ik had me een tijdje terug voorgenomen een lijstje te maken van Twitterende politici. Eerst was Tom Bogman al epolitiek gestart. Nu er de Obarometer is hoef ik geen overzicht meer op te stellen. Zojuist waren er op Obarometer al 23 Twitter accounts, 48 blogs en 63 Facebook profielen gekend op Obarometer. Vermoedelijk zullen deze aantallen de komende dagen nog flink de hoogte ingaan.

Handig is dat je op Obarometer per politicus een pagina kan opvragen waar alle informatie over de online aanwezigheid van de gekozen politicus samengebracht wordt, de laatste blogposts, de laatste Twitter berichten en de evolutie van het aantal vrienden op Facebook, voor zover natuurlijk de politicus op de gekozen social media kanalen actief is natuurlijk. Een evident voorbeeld is natuurlijk de pagina voor Quickie.


Een Google Map mocht natuurlijk ook niet ontbreken op de site. Op de kaart kan je de actiefste politicus in je regio vinden. Het zou handig zijn indien je een locatie zou kunnen invoeren of selecteren, waarna je de lijst krijgt van alle politici in een straal rond de opgegeven locatie of in de betrokken kieskring. Dit zou toelaten politici van een streek te evalueren op hun online prestaties. Een zoekfunctie per type mandaat (Kamer, Senaat, Europees Parlement, Vlaams Parlement, lokaal actief) zou ook een leuke uitbreiding zijn.


De Obarometer is een mooi initiatief van NOCUS en De Standaard. Hiermee wordt de schijnwerper geplaatst op de online activiteiten van de Vlaamse politici. Spijtig genoeg wordt er ook mee aangetoond dat deze online activiteiten, zeker van de toppolitici, voorlopig nog op een laag pitje staan - met gelukkig enkele uitzonderingen.

Related Posts with Thumbnails