B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 juli 2010

StyleCowboys en Sonos Friday Free Gift Lucky Bastard Show

De jongens en meisjes achter StyleCowboys lanceerden vandaag in samenwerking met Sonos een Friday Free Gift Lucky Bastard Show. Alle personen die vrijdag 23/7 tussen 12:00 en 15:00 een Twitter bericht van @stylecowboys retweeten en die bovendien ook nog follower waren van zowel de Twitter accounts van @stylecowboys en @sonos, maakten kans een iPad 64 GB én de Sonos S5 te winnen.

Een dergelijke actie laat natuurlijk digitale sporen na. Zoals kon verwacht worden werd het oorspronkelijke Twitter bericht zeer vaak geretweet en kregen beide Twitter accounts er een heleboel followers bij.

Trendistic is een tool dat Twitter Trends grafisch voorstelt. Veel is er al niet meer te merken van de toevloed van tweets, zowel voor StyleCowboys als Sonos .Het is blijkbaar nog te vroeg voor Linkedin Buzz om de tweets te detecteren. Dit zijn de rechtstreekse links : StyleCowboys en Sonos.Twirus heeft de enorme toevloed van tweets wel degelijk vastgesteld : StyleCowboys en Sonos.In het Twitterbericht stond een verkorte URL via bit.ly. Bit.ly biedt de mogelijkheid het aantal kliks op de hyperlink op te vragen. Door de grote toevloed van kliks had de server van StyleCowboys het even moeilijk, wat er toe leidde dat de wedstrijd wat langer liep dan initieel gepland. De verkorte link (http://bit.ly/bRo8hT+) werd meer dan 4.800 keren aangeklikt, vanuit 101 verschillende tweets.


Om kans te maken op de prijs moest je ook beide Twitter accounts volgen. Er is ook een site - Twittercounter - waar je de evolutie van het aantal followers van een Twitter account kan opvolgen. @Sonos heeft er op enkele dagen tijd zo'n 600 followers bij gekregen, bij @StyleCowboys zijn er op dezelfde tijd iets meer dan 1.000 followers bijgekomen.De "eerder klassieke" trend tools - die zich baseren op blogposts - slagen er niet in deze hype capteren. Hieronder kan u de grafieken van IceRocket, BlogPulse en Google Trends bekijken.
Op basis van een eigen script op basis van de Twitter Search API heb ik retweets van meer dan 1400 verschillende Twitter accounts kunnen vaststellen. Het probleem is dat de API slechts de 1500 meest recente tweets toont. Het is dus best mogelijk dat het er aanzienlijk meer dan 1400 retweetende Twitter accounts waren. Als je alle followers optelt van deze meer dan 1400 Twitter accounts, is het bericht van @StyleCowboys potentieel naar meer dan 280.000 Twitter accounts verspreid (zonder ontdubbeling). Of al deze Twitter accounts daar mee opgezet waren is maar de vraag.

Het is nu af te wachten wie er nog een dergelijke actie onderneemt. In ieder geval hebben de Twitter accounts van @stylecowboys en @sonos er een pak followers bij - die hopelijk aan boord blijven, naast de gratis buzz die eerder van tijdelijke aard is.

2 Bedenking(en) :
Anonymous Herman dailybits had op 25 juli, 2010 17:57, de volgende bedenking ...

De vraag is natuurlijk ook hoelang de followers blijven. Het zal belangrijk worden voor die 2 accounts om de juiste tweets te gaan uitsturen de volgende dagen, anders zal de unfollow-knop terug zeer populair worden.

 
Anonymous Steven had op 26 juli, 2010 11:36, de volgende bedenking ...

Hoe het aantal followers evolueert zullen we moeten zien in de toekomst.
De timing was vooral belangrijk in deze: namelijk launch van iPad in Nederland en België. www.sonos.com/iPad. Ik denk dat de meeste mensen die twijfelden om een iPad te kopen of er die dag 1 gekocht hebben, Sonos hebben leren kennen.

note: Sonos is een van onze klanten

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails