B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 september 2010

Barcamp Antwerpen 4

Afgelopen zaterdag vond Barcamp Antwerpen 4 plaats. Het cijfer geeft aan dat dit al de vierde keer was dat een Barcamp in het Antwerpse plaatsvond. De locatie was deze keer het nieuwe gebouw van Concentra (Gazet van Antwerpen) op Linkeroever. Van de Barcamp's waarop ik aanwezig was, was dit één van de best georganiseerde, mede door het uitgebreide aantal sponsors en natuurlijk door de inzet van een heleboel personen.

Zelf heb ik deze keer geen presentatie gegeven (er was wel inspiratie, maar er waren al voldoende andere interessante presentaties). Een heleboel slideshows zijn al beschikbaar op Slideshare. De foto's kan u naar goede gewoonte op Flickr bekijken. Het video verslag van GVA staat op Vimeo.

Een lijstje kan in een BVLG-post natuurlijk niet ontbreken. Dit zijn de Twitter accounts waar het vaakst de hashtag #bca4 gebruikt werd.

1. Marco of @mfrissen : 28 tweets
2. Davy Buntinx of @DirtyJos : 25 tweets
2. Wim Tibackx of @WimTibackx : 24 tweets
4. Amedee Van Gasse of @amedee : 23 tweets (maar hij was echter niet aanwezig ...)
5. Saskia Scheltjens of saschel : 20 tweets

In dit lijstje ontbreekt natuurlijk de @barcampbelgium account, maar die speelt buiten categorie ... In het totaal waren er overigens meer dan 1300 #bca4 tweets van 145 verschillende Twitter accounts.

In tegenstelling tot de vorige barcamps waarop ik aanwezig was, kregen de deelnemers geen T-shirt meer. Bij het verlaten van het gebouw van Concentra kon je wel een goodie bag meenemen (met 4 flesjes Antwerps bier en een pakje Antwerpse koffie - maar geen weekendkrant van GVA of HBVL ...).

De lat voor de volgende barcamp's is door de uitstekende organisatie van BCA4 wel zeer hoog gelegd.

Related Posts with Thumbnails