B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 september 2010

Tweetthrough

Tijs Vrolix heeft enkele weken terug Tweetthrough gelanceerd, nogmaals een leuke en interessante site gelinkt aan Twitter. Via deze site kan je te weten komen hoeveel er geklikt wordt op de links die voorkomen in de Twitter berichten van een opgegeven Twitter account. Twitter biedt deze statistieken niet zelf aan. Via een omweg komt Tweetthrough deze wel te weten. De truuk zit 'm er in dat bit.ly via de info-pagina aangeeft hoe vaak er op een link geklikt werd.

Laten we eens kijken welk resultaat Tweetthrough oplevert voor enkele bekende of misschien minder bekende Belgische Twitter gebruikers.

De tweetthrough rate voor @tijs is 3,27% (55 clicks per link).Voor mijn Twitter account (@bvlg) kom ik uit op een tweetthrough rate van 2,63% en 24 clicks gemiddeld per link.Mevrouw @bnox (Clo Willaerts) komt uit op een tweetthrough rate van 0,98% (71 clicks/link). Meneer @netlash (Bart De Waele) komt uit op een tweetthrough rate van 5,2% (maar liefst 227 clicks/link). Robin Wauters (@robinwauters), die voor TechCrunch schrijft, komt uit op een tweetthrough rate van 0,3% (met "slechts" 32 clicks/link).

Eén van de meest productieve Belgisch Twitter gebruikers is @dsonline, een Twitter account van De Standaard. De tweetthrough rate is echter bedroevend laag, 0,11% (1 click per link).Disclaimer : alle waarden voor de tweetthrough rates zijn een momentopname. Indien u de links hierboven volgt is de kans groot dat u andere waarden bekomt.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Sereniteit had op 14 september, 2010 19:07, de volgende bedenking ...

Ik heb slechts 3 clicks per link (op 21 followers) maar haal daar wel 12.17% mee...

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails