B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 november 2010

Boekenbeurs op Twitter

De jaarlijkse Boekenbeurs in het Bouwcentrum te Antwerpen is weer voorbij. De auteurs hebben al te horen gekregen hoeveel exemplaren er van hun boeken verkocht werden, de uitgevers hebben de niet verkochte boeken al terug naar hun magazijnen vervoerd, het Bouwcentrum is ongetwijfeld al leeggemaakt voor het volgende evenement. De organisator boek.be was al in staat op de sluitingsdag het aantal bezoekers bekend te maken. Er werden voor de editie van 2010 maar liefst 184.000 bezoekers geteld. Of het prinselijk paar en hun twee dochtertjes daar bij gerekend werd, werd er niet bij verteld.

Twitter begint meer en meer deel uit te maken van het dagelijks leven. Het leek mij dan ook interessant even een blik te werpen op het aantal Twitter berichten waarin "boekenbeurs" voorkwam. Daarvan kan je ook afleiden hoeveel Twitter gebruikers deze term gehanteerd hebben. Het resultaat kan je hieronder bekijken.


De laatste dag, op 11 november, telde de Boekenbeurs 23.000 bezoekers. Die dag waren er "slechts" 100 Twitter gebruikers die in totaal 132 berichten de wereld instuurden waarin "boekenbeurs" voorkwam. In het totaal waren er 689 verschillende Twitter gebruikers die 1174 berichten geplaatst hebben. Ten opzichte van het totaal aantal bezoekers (en ook van de personen die de verschillende stands bemanden en bevoorraadden) is dit zeer beperkt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat Twitter gebruikers al volop overgeschakeld zijn naar e-boeken op hun Kindle of ipad.

Niet alle bezoekers van de boekenbeurs vonden het nodig expliciet het woord "boekenbeurs" te hanteren. Er waren ook leutigaards die het hadden over "broekenbeurs".

1 Bedenking(en) :
Anonymous Zezunja had op 15 november, 2010 09:19, de volgende bedenking ...

Ik denk dat de gemiddelde leeftijd bepalend is voor het aantal Twitterberichten. Ik heb er een workshop gegeven en men was OUD.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails