B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 november 2010

Twitter berichten uit België

De site A World of Tweets biedt een real-time visualisatie van de geolocated Twitter berichten over de ganse wereld. Ofwel wordt de locatie van een Twitter bericht afgeleid uit de metadata van het bericht zelf, ofwel wordt de locatie afgeleid uit de locatie van de Twitter gebruiker.

Als je de site A World of Tweets een tijdje open hebt staan krijg je een idee waar op een wereldkaart de meeste actie qua Twitter berichten zich afspeelt. In het onderstaande voorbeeld is dit voornamelijk Europa en de oostkust van de Verenigde Staten.


De site geeft ook een rangschikking van de landen op basis van de geolocatie info. België komt op de 21ste plaats met 0,32% van de Twitter berichten. Nederland staat op de 5de plaats met 5,11% van de Twitter berichten.


We kunnen een poging wagen om het aantal Twitter gebruikers in België en Nederland in te schatten op basis van de bovenstaande percentages. Wereldwijd zouden er 150 tot 200 miljoen Twitter gebruikers zijn. Een aandeel van 0,32% (voor België) in het totaal aantal Twitter gebruikers zou leiden 480.000 tot 640.000 Twitter gebruikers in België. Voor Nederland zou het aantal Twitter gebruikers zich mogelijks situeren tussen 7,6 en 10,2 miljoen. Zowel voor België als Nederland lijken deze inschatting veel te hoog. Voor België heb ik onlangs iets meer dan 63.000 Twitter gebruikers geïdentificeerd, of slechts één tiende van de optimistische inschatting. Voor Nederland was er onlangs sprake van 190.000 actieve Twitter gebruikers op een totaal van 1,5 miljoen Nederlandse Twitter gebruikers.

De percentages op de site A World of Tweets worden bepaald op basis van de geolocatie info. Eén mogelijkheid is dat de Twitter gebruikers in de gerapporteerde landen veel actiever zijn. Een andere mogelijke verklaring is dat relatief gezien meer Twitter berichten uit onder meer België en Nederland aan een locatie kunnen gekoppeld worden. De gerapporteerde percentages over het aantal Twitter berichten per land kunnen in ieder geval niet zomaar gebruik worden voor het inschatten van het aantal Twitter gebruikers per land.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 11 november, 2010 08:13, de volgende bedenking ...

Hoi, eergisteren werd in Nederland gesteld dat er 313.852 actieve twitteraars zijn.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails