B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 januari 2011

Outside the box

De regeringsonderhandelingen zijn tijdelijk op een sisser uitgelopen. Het ziet er naar dat de situatie stevig vastgelopen is.

Misschien moeten de politici eens een blik werpen op technieken die in de bedrijfswereld toegepast worden. Eén van deze technieken om problemen op te lossen is outside the box thinking. Door een probleem enkel binnen een gekende context (de doos) te bekijken, kom je er vaak niet uit. Het oplossing kan daarentegen soms gevonden worden door de context (de doos) groter te maken, vandaar outside the box.

Het meest gekende voorbeeld is de vraag om de onderstaande negen punten met 4 rechte lijnen te verbinden waarbij alle punten bereikt worden en bovendien zonder de pen op te heffen.


Het probleem is niet op te lossen indien de rechte lijnen beperkt worden tot het vierkant gevormd door de 9 punten zelf. Indien de lijnen buiten dit vierkant mogen gaan, is er wel een mooie oplossing.


Misschien moeten de heren en dames politici nagaan hoe ze doos van de onderhandelingen groter kunnen maken. Misschien ligt een oplossing dan wel voor de hand.

5 Bedenking(en) :
Blogger Unknown had op 27 januari, 2011 13:28, de volgende bedenking ...

Goed idee: als we Luxemburg inlijven bij België dan wordt de koek veel makkelijker te verdelen en is Wallonië+Luxemburg een gewest dat ongeveer even rijk is als Vlaanderen.

Simpel, toch.

 
Blogger Bruno Peeters had op 27 januari, 2011 22:49, de volgende bedenking ...

@koen

ik vrees dat de Luxemburgers redelijk eigenzinnig zijn en de annexatie bij Wallonie/Belgie niet zien zitten, is overigens wel leuk idee

 
Anonymous Jan Seurinck had op 27 januari, 2011 23:46, de volgende bedenking ...

Waar is die like-knop hier? Waar? Waar?

 
Blogger Bruno Peeters had op 28 januari, 2011 00:03, de volgende bedenking ...

@jan

die komt er binnenkort wel eens aan, als de blog-verbouwingen achter de rug zijn

 
Anonymous Maarten dB had op 06 december, 2011 09:27, de volgende bedenking ...

Toen ik 'buiten het doosje' dacht en besloot niet klakkeloos te accepteren wat je schreef zag ik ineens dat het niet 'op een sisser uitlopen' maar 'met een sisser aflopen' is.
Wel een mooie contaminatie trouwens: 'OP niets uitlopen' en 'MET een sisser aflopen'
Wanneer ik de wetstraat vandaag een blik waardig gun stel ik vast dat er als een duiveltje uit een doosje (lees rente van 6 procent)een akkoord tevoorschijn kwam. Het waren niet de politici die buiten de doos dachten, maar de financiële markten. Eind goed al goed :-) Succes met de blog!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails