B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 juni 2011

Facebook in België

Volgens een bericht in De Standaard van 1 juni laatstleden zouden er 4,5 miljoen leden van Facebook in België zijn. De journalist van de krant heeft deze leden natuurlijk niet zelf geteld, hij heeft zijn inspiratie gehaald bij Socialbakers. Socialbakers is een site waar je een schat aan informatie over Facebook vindt.

Socialbakers kondigde op 30 mei aan dat Facebook bijna 700 miljoen leden zou tellen. België staat in de lijst op de 16de plaats met 4,5 miljoen gebruikers.


Dit bericht van Socialbakers is in tegenspraak met andere info die op dezelfde site te vinden is. Op de pagina voor België staat vermeld dat België 4,185 miljoen Facebook leden telt en dat België bovendien op de 29ste plaats staat.


Ik ben eerder geneigd het lagere cijfer als correct te beschouwen. Dit is immers ook het cijfer dat je bekomt als je probeert op Facebook een advertentie te plaatsen die voor alle Belgische gebruikers zichtbaar wordt.

De evolutie van het aantal leden van Facebook kan u overigens volgen in de Belgian Social Media Monitor die maandelijks op dit blog gepubliceerd wordt. U zal daar bijvoorbeeld een grafiek van het aantal Belgische leden van Facebook vinden. Een plotse sprong van 4 miljoen naar 4,5 miljoen lijkt op basis van de trend van de afgelopen maanden zeer onwaarschijnlijk.


Misschien kan het wel aangewezen zijn dat een journalist eerst even de feiten controleert, klakkeloos cijfers overnemen (remeber Basta) is geen goede gewoonte.

Related Posts with Thumbnails