B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 januari 2012

2011

Enkele bloggers zijn me al voorgegaan en hebben een overzicht gepubliceerd van hun bezoeksstatistieken over het afgelopen jaar : Herman, Jan en Stijn. Hierbij kan u ook meekijken naar de interne keuken van dit blog.

Er was een tijd dat ik hier aandacht besteedde aan tellers die je op je blog kon plaatsen (dit bericht en ook dit bericht). Toen waren er verschillende publieke tellers, zoals OneStat, Sitemeter, NedStat en BelStat om er maar enkele van te noemen. Dit was nog de tijd dat er van Google Analytics geen sprake was. Met de opkomst van Google Analytics zijn een heleboel publieke tellers naar de digitale prullenmand verwezen. Het feit dat NedStat ook ongewenste popups veroorzaakte hielp natuurlijk ook mee. Het grote nadeel van Google Analytics (althans voor buitenstaanders), is dat je niet meer kon meekijken over de schouder van een blogger. Enkel de blogger zelf krijgt de Google Analytics rapporten te zien.

SiteMeter en OneStat hebben het voorlopig nog overleefd op dit blog. Ik zal een poging doen om hun cijfers - voor zover beschikbaar - te vergelijken met de Google Analytics resultaten.

Volgens Google Analytics kreeg dit blog in 2011 52.623 unieke bezoekers, die in het totaal voor 88.344 pageviews zorgden.


OneStat heeft het over 54.525 unieke bezoekers en 77.677 pageviews. SiteMeter geeft deze info enkel onder de vorm van een grafiek.


Als het gaat over de herkomst van de bezoekers zegt Google Analytics dat 55,38% van de bezoeken "search traffic" is, 25,64% is het gevolg van verwijzigingen, 15,50% is directe trafiek en 3,49% is het gevolg van campagnes, wat dit ook mag betekenen. Referrers bij OneStat ligt wat moeilijker. Google.be levert 31,98% van de bezoekers op, google.nl geeft nog extra 13,62% op en google.com ten slotte nog bijkomende 2,56%. Deze drie percentages bij elkaar geteld komen amper in de buurt van de 55,38% van Google Analytics.


De zoekterm "Facebook" was veruit de meest populaire, op ruime afstand gevolgd door "restaurant leuven aanrader"

De meeste populaire pagina was de homepage van dit blog, gevolgd door een bericht over Belgische top pages op Facebook. Dit bericht veroorzaakte ook de piek in de bezoekcijfers in maart 2011.

Internet Explorer is ook hier de populairste browser (39,07% volgens Google Analytics, 34,42% volgens OneStat).

In het afgelopen jaar waren er 4.674 bezoeken vanop een mobiel apparaat, waarbij de Apple iPad (741) en de Apple iPhone (722) de vaakst gehanteerde devices waren. Dit blog heeft geen mobiele variant, dus het zal voor deze mobiele bezoekers niet evident geweest zijn dit blog te lezen.

De feedburner feed van dit blog heeft 494 lezers. Google Reader neemt hiervan al 397 lezers voor zijn rekening (of is het "haar" rekening ?).

België leverde het merendeel van de bezoekers op (50.815 bezoeken of 65,42% volgens OneStat, 42.849 bezoeken of 69,69% volgens Google Analytics). Het tweede land is Nederland (12.738 bezoeken of 16,40% volgens OneStat, 13.542 bezoekers of 22,02% volgens Google Analytics).

Zo ziet u maar, de cijfers die zogezegd hetzelfde in kaart brengen (het bezoek aan dit blog) spreken elkaar hier en daar tegen. Ik zal er alvast niet wakker van liggen.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 02 januari, 2012 23:31, de volgende bedenking ...

Focus on Relevant Insights in 2012: bit.ly/vQCSkU /via @baekdal

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails