B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 januari 2012

Twitpic RSS

Deze morgen heb ik via Twitpic een plaatje geplaatst over #30j tweets.


Toen viel het mij toevallig op dat in de rechterkolom de tags van de begeleidende tweet overgenomen werden. Bovendien bleek dat je op de tags kan klikken, wat leidt tot een pagina met alle Twitpics voor deze tag, bijvoorbeeld http://twitpic.com/tag/30j.


Het zou in een aantal omstandigheden handig zijn geïnformeerd te worden van Twitpics voor een bepaalde tag. Een RSS-feed is daarbij een handig instrument.

Twitpic biedt voor iedere gebruiker een RSS feed aan. Dit is bijvoorbeeld de RSS feed voor al mijn Twitpics : http://twitpic.com/photos/bvlg/feed.rss.

Het zou te mooi zijn indien Twitpic ook een RSS feed voor tags zou aanbieden, bijvoorbeeld iets in de aard van http://twitpic.com/tag/30j/feed.rss. Maar dit werkt dus niet.

Gelukkig zijn er anderen voor mij die hierover nagedacht hebben. Enkele slimme gasten hebben zelfs een Yahoo pipe opgesteld om een RSS feed te maken op basis van een Twitpic tag.


Als je dus interesse hebt om in je favoriete RSS lezer (bijvoorbeeld Google Reader) geïnformeerd te worden over de Twitpics voor een bepaalde tag, in dit concreet geval "30j", dan kan je van deze Yahoo Pipe gebruik maken : http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=806fcfe63de0215358616717a29d1a00&_render=rss&tag=30j. Je hoeft zelfs niet over een Yahoo ID te beschikken om deze Yahoo Pipe te kunnen gebruiken. Veel plezier ermee.

2 Bedenking(en) :
Anonymous Pietr had op 30 januari, 2012 08:53, de volgende bedenking ...

Thx voor de tip !

 
Blogger cloudbuster had op 22 maart, 2012 22:42, de volgende bedenking ...

Thanks; this is great!

Have you been able to get thumbnails to appear in the Pipes twitpic rss?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails