B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 maart 2012

Instagram RSS

De wondere wereld van Instagram blijft gesloten indien je geen iPhone hebt. Niettegenstaande recente geruchten is Instagram nog steeds niet beschikbaar voor Android, Blackberry of Windows Phone. Bij Instagram draait alles rond het delen van foto's van met je vrienden, die dan ook allen een iPhone moeten gebruiken.

Wat kan een buitenstaander - die geen smartphone heeft, of die een "verkeerde" smartphone zoals een Android, Blackberry of een Windows Phone toestel zien van de foto's genomen via Instagram, de foto's van je vrienden die wel over een iPhone beschikken of van gelijk wie ?

In de eerste plaats kan je natuurlijk de foto's bekijken die op Twitter geplaatst zijn, bijvoorbeeld een tweet van Pietel van vanmorgen.


Je kan die foto ook op de site van Instagram zelf bekijken.


Statigram is één van de vele site waar je al een blik kan werpen op de Instagram foto's. Het leuke aan Statigram is dat je kan zoeken naar foto's voor een bepaalde tag, bijvoorbeeld "Antwerpen" : statigr.am/tag/antwerpen/.


Maar met Statigram beschik je nog niet over een RSS feed om de foto's voor een bepaalde tag in je favoriete feedreader te kunnen bekijken. Via een RSS feedreader komen de foto's rechtstreeks naar je toe, dan moet je er zelf niet expliciet op zoek naar gaan. Gelukkig ligt de oplossing dichterbij dat we konden vermoeden. Instagram biedt zelf rechtstreeks een RSS feed aan per hashtag, zoals al een tijdje terug in Mashable vermeld. Dit is de eerste entry in de RSS feed voor "Antwerpen", een printscreen van de RSS feed in Firefox : instagr.am/tags/antwerpen/feed/recent.rss


Het probleem is dat de vermeldingen in de RSS feed naar een technisch adres van de foto gaan, waar je de auteur niet kan afleiden. Je krijgt enkel de foto te zien.


Als je op zoek bent naar de Instagram afbeeldingen voor een specifieke hashtag, bijvoorbeeld de naam van een persoon, een event, een locatie, een merk, ... ben je de bovenstaande benadering al aardig op weg.

Op dit blog verschenen eerder al berichten hoe je voor Twitpic en Photobucket eveneens RSS feeds kon bekomen.

Related Posts with Thumbnails