B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

03 april 2012

#Witse

Zondagavond zond één de laatste uitzending van Witse uit. Tijdens de uitzending, bleek plots dat de hashtag #witse tot de worldwide trending topics behoorde. De hashtag verdween vrij snel uit het overzicht, zelfs toen na de eigenlijke uitzending een heleboel extra #witse tweets verschenen.


Het aantal tweets met de hashtag #witse was al bij al beperkt. Op de dagen voor de uitzending schommelde het aantal #witse tweets tussen de 6 en de 11. Op zondag 1 april waren het er 528. Op maandag 2 april waren het er nog maar 34.


De opdeling van de #witse tweets op 1 april geeft inderdaad een piek aan vanaf 20u, maar toch niet in die mate om een worldwide trending topic te doen veronderstellen.


Tijdens de uitzending had ik toevallig via Twitter Search opgemerkt dat spammers de term #witse hanteerden.


Ondertussen zijn deze spammer Twitter accounts door Twitter uit de lucht gehaald. De spam tweets (met #witse erin) zijn daardoor niet meer terug te vinden. Ze zijn dus ook niet inbegrepen in de bovenstaande grafieken. Misschien zou het wel eens kunnen dat #witse trending geworden is door spammers, die ondertussen geschrapt zijn.

Ter illustratie kan u hieronder nog enkele plaatjes bekijken van Twitter trend monitoring tools. Deze plaatjes geven geen bijkomende inzichten naar de verklaring van de opname in de worldwide trending topics.

Trendistic


Twitscoop


Twadl

Related Posts with Thumbnails