B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 juli 2012

Parkeren in Brussel

Parkeren in Brussel is geen evidente zaak. Je kan overwegen een betaalparking op te zoeken. Maar niet in elke buurt is er een betaalparking in de buurt en bovendien zo'n betaalparking vraagt dat je betaalt. Wat zijn de alternatieven die je kan toepassen om je wagen toch te parkeren ? Een lijstje opgesteld op basis van eigen observaties.

Garages
Je kan overwegen je wagen voor een garagepoort of een inrit van een garage te parkeren. De persoon die de garage gebruikt moet dan maar even wachten, of hij/zij had zijn wagen er maar zelf voor moeten parkeren.

Gereserveerde plaatsen
Waarom moeten gereserveerde plaatsen (voor CD-nummerplaathouders, gehandicapten, ...) zo vaak onbenut blijven ? Parkeerplaatsen voorzien voor politie moet je misschien best vermijden.

Bushaltes
Waarom moet een bus eigen ruimte krijgen ? Bussen kunnen toch gewoon op de weg blijven en dan kunnen wagens geparkeerd worden op de ruimte die nu voorzien is voor bushaltes.

Hoeken
In Brussel zijn spijtig genoeg een heleboel straathoeken afgezoomd met paaltjes. Parkeren op het voetpad lukt dus niet meer. Maar waarom zou je niet overwegen om voor de paaltjes te parkeren ?

Voetpaden
In Sint-Joost mag je 's nachts je wagen op het voetpad parkeren. Maar waarom zou je tot 's nacht wachten ? En waarom zou je dit privilege niet uitbreiden naar andere Brusselse gemeenten ?

Dubbel
Als de straat breed genoeg is, is dubbel parkeren een optie je kan overwegen. Dat de verkeerscirculatie daardoor mogelijks belemmerd wordt is ietes waar je zelf geen last van zal hebben.

Fietspaden
In sommige Brusselse straten vind je zelfs fietspaden. In enkelrichtingstraten kan je als fietser soms ook in de tegenrichting fietsen. Je kan ook zoals andere wagenbezitters je voorgegaan zijn, je wagen ook op deze fietspaden achterlaten.

Laad- en loszones
In de buurt van sommige winkels zijn er laad- en loszones. Waarom zouden vrachtwagens daar privileges krijgen ? De boodschap is bijgevolg, parkeer er je eigen wagen ook, zeker buiten de openingsuren van de winkels.

Gearceerde zones
Sommige Brusselse gemeenten hebben er niet beter op gevonden sommige zones met witte verf te voorzien. Het is toch zonde deze plaatsen waar met een klein beetje moeite vaak wel kan geparkeerd worden niet te benutten.


Al deze tips zijn op eigen risico. Maar misschien moet je toch maar eens overwegen een ander vervoersmiddel te kiezen zoals de fiets of het openbaar vervoer.

Related Posts with Thumbnails