B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

01 juli 2012

Pinterest in België

In een eerder blogbericht heb ik aandacht besteed aan de vraag of banken nu op Pinterest moeten aanwezig zijn of niet. Tot nu toe heb ik nog maar twee Belgische banken op Pinterest teruggevonden : Belfius en ING België.

Ik ben nu nog een stapje verder gegaan. Ik heb een board (From Belgium) aangemaakt met op dit ogenblik 50 logo's van Belgische bedrijven en organisaties die aanwezig zijn op Pinterest. Dit board is zeker niet volledig, er zullen ongetwijfeld nog een heel pak meer Belgische bedrijven en organisaties op Pinterest aanwezig zijn. De collectie die er nu al is, toont een grote variatie. Er zijn zowel Pinterest account van non-profit organisaties (Amnesty, Greepeace), een syndicaat, enkele webshops, een heleboel tijdschriften, twee banken, enkele toerismefederaties, communicatiebureau's, een luchthaven, een luchtvaartmaatschappij, ... U kan de volledige collectie ontdekken via From Belgium.


Als u van mening bent dat bepaalde Pinterest accounts aan deze collectie moeten toegevoegd worden, laat het mij weeten via de bedenkingen hieronder.

Misschien nog een kleine opmerking naar beheerders van websites. Ik heb ervaren dat logo's van bedrijven en organisaties vaak niet "pinbaar" zijn vanop de site zelf. Sommige sites voorzien een rubriek "over ons", vaak met persberichten en info over het bedrijf. In uitzonderlijke gevallen kan je daar ook de bedrijfslogo's terugvinden, maar spijtig genoeg niet altijd. Indien het bedrijf of de organisatie een Twitter account hanteert, lukt het daar gelukkig wel het logo te pinnen. Het logo van de Facebook page is niet "pinbaar". Het alternatief is het logo te downloaden en vervolgens manueel op te laden in Pinterest.

5 Bedenking(en) :
Blogger Jan Ottenbourg had op 01 juli, 2012 21:28, de volgende bedenking ...

Win For Life Suikerrock
http://pinterest.com/suikerrock

 
Anonymous Gerdy had op 02 juli, 2012 09:51, de volgende bedenking ...

http://pinterest.com/lekkervanbijons/

 
Anonymous Bercadeau had op 25 augustus, 2012 10:44, de volgende bedenking ...

De Belgische webshop Bercadeau.be met super leuke cadeau-artikelen is ook te vinden op Pinterest.

http://pinterest.com/Bercadeau/

 
Anonymous Sofie had op 23 januari, 2013 14:05, de volgende bedenking ...

The Goat On The Moon, een webshop voor iedereen die gek is van koken én van humor in de keuken, is sinds kort ook actief op pinterest: http://pinterest.com/goatonthemoon/

 
Anonymous Fred and Ginger had op 31 januari, 2013 23:15, de volgende bedenking ...

Fred and Ginger is vanaf nu ook op Pinterest. het leukste modemerk voor kindermode !

http://pinterest.com/frednginger/

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails