B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 januari 2013

Tweetping

Vanmorgen merkte ik in mijn Twitter-stream een verwijzing naar Tweetping. Deze site visualiseert geo-tagged Twitter-berichten in real-time. Ik heb zojuist deze site eventjes laten lopen. Het resultaat is een beeld van de wereldwijde tweets van zondag 13u (Europese tijd) na zo'n 10 minuten. Klik op het plaatje om een grotere versie te bekomen.


De kaart onthult een aantal zaken.

Afrika is nog steeds het zwarte continent. Twitter-activiteit is slechts op enkele plaatsen vast te stellen : Egypte, de buurt van Ivoorkust, Ghana, Benin en Nigeria, vervolgens ook Zuid-Afrika.
Tegelijkertijd was er heel wat bedrijvigheid in Europa. Het Verenigd Koninkrijk licht mooi op, net als Nederland en Frankrijk met daartussen ook ergens België. Spanje is mooi afgelijnd aan de kusten, Portugal iets minder. Scandinavië wordt veel minder opgelicht, net als de landen in Oost-Europa. Moskou is dan weer een lichtvlek.
In Azië valt Turkije op, net als het Arabisch schiereiland.
Japan en Australië geven een zeer verschillend beeld. Japan is nog fel verlicht, Australië lijkt al ingeslapen te zijn. Ook in Indonesië is er heel wat activiteit te bespeuren, net als in Maleisië, Thailand en de Filipijnen.
Zelfs in het midden van de nacht duiken er witte puntjes op in de Verenigde Staten, natuurlijk iets meer aan de Oostkust (waar het al dag aan het worden is).
Dat Twitter populair is in Brazilië wordt nogmaals bevestigd door dit plaatje.
Hier en daar in de oceanen duiken er lichtpuntjes op, het ene al wat feller dan de andere.

Tweetping geeft maar een momentopname, wat toch aanleiding kan geven tot enkele observaties. Binnen enkele uren zal dit plaatje er hoogstwaarschijnlijk helemaal anders uitzien (als alle Amerikanen wakker zouden moeten zijn ...). Data-freaks kunnen overigens hun hart ophalen aan de cijfertjes onderaan (bv tweets per tijdsinterval per regio of zo ...).

Related Posts with Thumbnails