B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 maart 2013

#ACWmovies

Iedereen die de actualiteit zo'n beetje volgt, kon de afgelopen weken niet naast de commotie rond het ACW kijken. Dit laat ook zijn sporen na op Twitter. Op zaterdag startte Twitter-gebruiker @gelerobbie een meme rond filmtitels met een ACW-verwijzing.

Zijn voorbeeld werd door een heleboel andere tweeps gevolgd. De meest voorkomende woorden zijn weergegeven in de onderstaande woordenwolk. Dat er weinig complimenten gegeven werden aan het ACW en de hoofdrolspelers mag geen verwondering wekken.

Nu meer dan twee dagen later is de meme stilgevallen, er duiken geen nieuwe filmtitels meer op. De onderstaande grafiek geeft aan dat #ACWmovies een sterke opgang kende zaterdag in de late namiddag. Iets na middernacht viel alles stil, de tweets gingen al dan niet braafjes slapen. De tweede piek stak de kop op zondagnamiddag vanaf 16u. Vandaag (11 maart) waren er in de vroege morgen nog enkele tweets, maar zeker geen nieuwe piek. Dit toont aan dat een dergelijke meme meestal maar een zeer kort leven kent.


Wat waren nu de vaakst aangehaalde filmtitels ?
1. Gone with the winst
2. Leterminator
3. Arcopalypse Now
4. Der Untergang
5. An Inconvenient Truth

Op de meest populaire titel waren nog enkele varianten : "Gone with the bewind", "Gone with the winstbewijzen", "Gone with the winsten". De collectie geciteerde films (meer dan 500) oogt overigens zeer indrukwekkend. Een filmgebeuren waar deze films zouden getoond worden, zal ongetwijfeld heel wat kijkers moeten aantrekken.

Xavier was de ijverigste Twitter-gebruiker met maar liefst 67 tweets, op een totaal van reeds 906 tweets. In het totaal hanteerden 238 Twitter-gebruikers de hashtag #ACWmovies.

Er was een schuchtere poging om de meme ook bij Franstalige Twitter-gebruikers te lanceren #ACWMoviesenfrancais, met maar zeer beperkt effect (3 tweets). Sommige creatievelingen lanceerden ineens enkele extra hashtags zoals #ACWSongs (40-tal tweets), #ACWbooks (6 tweets), #ACWsprookjes (5 tweets) en #GHmovies (voor de Gemeentelijke Holding) (4 tweets).

De politieke partijen riskeren ook onderwerp te worden van een volgende meme. Deze hashtags doken al op : #CDenVmovies, #NVAmovies, #OVLDmovies, #PVDAmovies en #Groenmovies.  

#BVLGmovies ontbreekt nog, ik zit er overigens helemaal niet op te wachten. Maar het ACW zat vermoedelijk ook niet te wachten op #ACWmovies.

Related Posts with Thumbnails