B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 maart 2013

Pinterest-gebruikers per provincie

Waar moet je de Belgische Pinterest-gebruikers gaan zoeken ? Het antwoord hierop kan je in de profielinfo van de Belgische Pinterest-gebruikers vinden. Maar dan moet je wel een verzameling aanleggen van Belgische Pinterest-gebruikers. Toevallig heb ik dit onlangs gedaan.

De locatie-informatie in de profielen van 13.046 Pinterest-gebruikers die aan België konden toegewezen worden (op basis van locatie-info, een .be domeinnaam of andere info in het profiel met link naar België) heb ik gebruikt om de Belgische Pinterest-gebruikers toe te wijzen aan een Belgische provincie.

Voor 90% van de 13.046 gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers was er een locatie opgegeven in het profiel (zoals reeds gemeld in dit bericht). Voor een aanzienlijk aantal Pinterest-gebruikers was het niet mogelijk een provincie toe te wijzen. Er stond bijvoorbeeld België, Belgique of Belgium. Of er stonden meerdere locaties te situeren in verschillende provincies. Dit leidde er toe dat 34,1% van de gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers niet toe te wijzen zijn aan een Belgische provincie. Het goede nieuws is dat dit voor de andere gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers wel het geval is!

De infografiek hieronder geeft aan waar je de Belgische Pinterest-gebruikers moet gaan zoeken. De provincie Antwerpen telt net iets meer  Pinterest-gebruikers dan Brussel : 16,3% ten opzichte van 16,2%. Op de derde plaats komt de provincie Oost-Vlaanderen met 13%, gevolgd door West-Vlaanderen met 6%, gevolgd door Vlaams-Brabant met 5,4% en Limburg met 3,6%. De provincies in het zuiden van het scoren tellen beduidend minder Pinterest-gebruikers. De provincie Luik telt het grootste aantal Pinterest-gebruikers - 2,1%, gevolgd door Henegouwen - 1,2%, Namen - 1,0%, Waals-Brabant - 0,8% en met de provincie Luxemburg als hekkensluiter met 0,3%.

Samengevat levert dit het volgende resultaat op :
  • Vlaanderen telt 44,3% van de gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers
  • Brussel telt 16,2% van de gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers
  • Wallonië telt 5,4% van de gedetecteerde Belgische Pinterest-gebruikers


Door op de afbeelding te klikken, kan je een grotere versie bekijken.

Deze infografiek is opgesteld op basis van Pinterest-gebruikers die via hun profiel duidelijk maken dat ze iets met België te maken hebben. Beginnende Pinterest-gebruikers zouden wel eens minder info in hun profiel vrijgeven zodat ze ook niet als "Belgisch" kunnen gecatalogeerd worden. Het is bijgevolg aannemelijk dat de cijfers relevant zijn voor de actieve Pinterest-gebruikers. In een vorig bericht kan je overigens kennis maken met enkele cijfertjes over de Belgische Pinterest-gebruikers.

Related Posts with Thumbnails